Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Wilbacher

Har inte råd att hålla honom utanför elvan

Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Det var två klubbar med problem på olika ställen i organisationen som möttes i Turin. 

Men oavsett om det är högst upp i organisationspyramiden eller i basen så kommer det alltid visa sig i resultaten.

Att skapa en harmoni och en röd tråd genom alla led är få klubbar som lyckas med. Juventus och Barcelona har under olika delar av den moderna fotbollshistorien varit världsmästare på just röd tråd och organsationskraft. 

En titel man är ganska långt från i dag. I Barcelona har Leo Messi under de senaste åren sminkat över ett inkompetent Barcelona-styre, men inte ens han, inte ens världens bösta spelare kan vinna alla tuffa matcher åt sitt lag. 

Eftersom den andra bästa fotbollsspelaren befinner sig i Juventus och har missat en del av säsongsinledningen blir det lätt att dra en liknande slutsats kring Juventus. Min känsla är dock, även om kvällens bänk inte var värdig Juventus, att ledningen har både förtroende och kompetens att snart få sitt lag att studsa tillbaka på vinnarspåret. 

Det är för tidigt för att prata om kris även om man ser tendenser som inte bådar gott för något av lagen. Däremot kommer både Messi och Ronaldo, när han är tillbaka, lösa tillräckligt många segrar åt sina lag att de kommer hänga med i diskussionerna om titlarna långt in på säsongen.

Inte råd att ha Kulusevski utanför elvan

Den här matchen skulle inte ändra på någonting varken på kort eller lång sikt, däremot fanns det en möjlighet till andrum vid ett positivt resultat. 

Barcelona såg ungefär ut som de gjort under säsongsinledningen. Halvbra, i Barça-mått mätt alltså. Juventus såg också ut som man gjort sedan Pirlo anlände, riktigt uselt i Juve-mått mätt. Problemet med Pirlo så här långt är att man inte riktigt ser hur det här ska lyfta. 

Det hattas runt i startelvan mellan de mediokra spelarna och bara det faktum att en nyanländ 00:a ska vara det största hotet i Ronaldos frånvaro gör Juventus 20/21 projekt direkt svag. Dejan Kulusevski hade inte sin bästa match den här kvällen, men han är fortfarande klasser bättre än potentiella ersättare. 

Jag tyckte dessutom för första gången att svensken såg lite sliten ut men Pirlo har inte råd att hålla honom utanför startelvan.

Det finns för mycket i Juventus som är för dåligt. Demirals beslutsfattande i duellspelet är på saftskalle-nivå. Om man är offside så ofta som Morata, centimeter eller en halv meter spelar ingen roll, är ett tecken på dåligt spelsinne. 

Hönsgården till försvar gör ont att se. Det där är inte Juventus! Det ska vara ramstarkt och resolut, välkalibrerat och lagom rått. Jag sätter ett stort frågetecken över Juventus anno 20/21 men ger Barcelona lite tid att växa, trots allt.