Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Nej, det här var en bjudning av United

Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURES
Foto: JON SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERS REX FEATURES

”De antika språken förtäljer att en illusion föddes den 14 oktober. Hennes mamma var Sevilla och hon lånade henne sitt namn. För att försvara det gav hon henne en hobby: Fotboll.” 

Så börjar Sevillas hymn och visst kändes det kanske som om det var lite av en inbillad föreställning att åka till självaste Old Trafford och vinna. 

Jag hade fått känslan av att Manchester United äntligen hade hittat tillbaka till gammal god mästarform efter helgens seger över Liverpool. 

Det fanns något i prestationen som jag i alla fall tyckte kittlade inför säsongsavslutningen. 

Efter ett och ett halvt års vridande och vändande på taktiska detaljer sprakade det om Mourinhos miljardbygge under en halvlek. 

Annat var det för ett par veckor sedan nere i Sevilla där enkom en fullständigt magisk De Gea räddade engelsmännen från förlust och rejäl uppförsbacke inför returen. 

Nu är visserligen 0-0 inget drömresultat i cupspel där ett bortamål väger så tungt men nog fanns det självförtroende och segervisshet i Mourinho när han han med ett snett leende till tevekamerorna anlände till Old Trafford. 

Hur mycket ska man lasta honom?

På andra sidan stod en ifrågasatt italiensk manager som blandat topprestationer med rejäla bottennapp. 

Det är svårt att få något riktigt grepp om vad Vincenzo Montella är på väg med sin tränarkarriär. 

Hur mycket ska man lasta honom för Milans kräftgång, hur mycket var klubbens fel? 

Att Montellas lag kan nå oerhörda offensiva toppar är givetvis beundransvärt, men allt för ofta har hans lag oförklarligt tappat allt matchen efter. 

Bara det att spanska medier rapporterade om att klubbledningen fått nog efter storförlusten hemma mot Atletico Madrid säger en del om ovissheten som råder kring det lilla flygplanet från Neapel. 

Spanjorerna totaldominerade på läktarna

Med det som kändes som en hel stad i ryggen kom i alla fall Sevilla till drömmarnas Teater i Manchester med stor tro på avancemang. 

Även om det tidigare har handlat om Europa League så kan los sevillanos det här med att drömma. Och sjunga. För samtidigt som Manchester United satte högsta fart nere på plan från minut ett så totaldominerade spanjorerna på läktarna. 

Det var kanske inte riktigt samma tryck som på Ramon Sanchez Pizjuan, men den där berömda, tolfte spelaren hade Sevilla med sig. 

En bjudning av United

0-0 efter 90 minuter blev sedan 0-0 efter ytterligare 45 minuter. Då, precis där och då hade Mourinho chansen att visa vilket lag som bestämmer. 

Att detta är deras borg. 

Det är med 45 minuter kvar som en förhållandevis liten motståndare som Sevilla, i en Champions League-åttondel på Old Trafford, ska tryckas ner i knät på sin målvakt och få slita. 

Det är då en fullsatt hemmaarena ska ta över och äga showen. Sedan kan så klart allt hända, stolpar och ribbor kan vara i vägen, målet vara förbannat av högre makter så att säga, men det ska inte vara något som helst snack om vilket lag som står högst i hierarkin. 

Det fanns inte och därför vinner Sevilla till slut den här matchen. 

Med all respekt för Montellas fingertoppskänsla när han byter in Wissam Ben Yedder med en halvtimme kvar, men det här var en bjudning av Manchester United. 

Jag hade fel när jag trodde att Mourinho hade hittat sitt gamla vinsttåg igen. 

The Theatre of dreams var erövrad

Det räckte med sex minuter för Ben Yedder på planen för att släcka Manchester United-supportrarnas vårdrömmar. 

Två mördande sylvassa hugg i straffområdet, två mål som återigen kastar mörker över Manchester Uniteds sportsliga projekt. 

Till slut tömdes Old Trafford på engelsmän men någon vidare skillnad på atmosfären märktes inte av. 

El himno del centenario studsade runt på de tomma bänkraderna: Mitt hjärta det slår och skriker, Sevilla tills jag dör! 

The Theatre of dreams var erövrad och dess drömmar stulna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!