Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Lyser upp Manchester Uniteds osäkra framtid

Foto: JON SUPER/SHUTTERSTOCK / JON SUPER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Slarvigt, medelmåttigt och nervöst. 

Stormatchen mellan Manchester United och Arsenal lämnade helt klart en hel del att önska. 

Lägger man dock det övergripande åt sidan fanns det en spelare som stack ut och som lyser upp en annars osäker framtid för Manchester United.

Det var ett pressat läge i Manchester när Arsenal kom på besök. Till och med dräneringen på Old Trafford fick en tuff kväll. Ole-Gunnar Solskjaers framtid är ett ständigt återkommande samtalsämne samtidigt som hans kollega på Arsenal-bänken knappast får några gratismiddagar i norra London. 

Eftersom vi har att göra med två spelidéer som sliter med att vinna supportrars hjärta är det lätt att hela tiden hamna i samma diskussioner. 

Är Emery verkligen rätt man? 

Överlever Solskjaer Boxing Day? 

***

Eftersom 90 minuter plus tillägg av Manchester United - Arsenal inte gav oss några nyheter på spelfronten, dessutom ett någorlunda hedersamt kryss för båda lagen känns det som att det kan vara läge att pausa diskussionen om tränarnas framtid och i stället försöka hitta några ljusglimtar på planen. 

För visst fanns dem. 

När Paul Pogba sprang runt och tofflade bollar till höger och vänster, och Nicolas Pepe (som skulle vara så bra) spelade skuggfotboll (igen) ute på kanten glänste i stället de egna produkterna. Förståelsen för alla missnöjda supportrar är maximal, det skulle bara fattas annat, men oavsett vad   tränaren heter i maj så ser framtiden ljus ut på flera positioner. 

När Daniel James hade rushat 50 meter och sånär hittat Rashford fri framför mål landade bollen till slut på Scott McTominays fötter och hans skott sedermera borrats in i nättaket. 

Det var nästan lite smålustigt att just Paul Pogba höll på att sabba allt med en tå.

***

Innan Mason Greenwood kom in med kvarten kvar hade visserligen Aubameyang kvitterat för Arsenal men framför allt hade James återigen visat varför det finns hopp i Manchester. 

Det är svårt att se exakt hur slutprodukten kommer att se ut men att det kommer att glänsa om James i många år framöver måste vara så nära garanti man kan komma. Det finns något i hans övertygelse i precis varje situation som gör honom så häftig att kolla på. 

Även i en halvrisig kryssmatch, på en måndag, i hällregnet. Eller kanske är det just då man ska glänsa, om man nu ska tro på den gamla klyschan som ofta ifrågasatt även några av de bästa spelarna i världen.

När klubblegendaren Peter Schmeichel summerade matchen i Viasat efter matchen var han tydlig med att Manchester Untied ska fortsätta tro på Solskjaer, att det tog lång tid även för Alex Ferguson innan han gjorde Manchester United till ett vinnande lag, men framför allt fastnade jag för en sak han sa: 

- Det finns för många spelare i det här laget som inte har i den här klubben att göra. 

En av dem han syftade på är säkerligen Paul Pogba. En som däremot sitter säkert är planens gigant: Daniel James. 

Där finns något att drömma om för alla Manchester United-supportrar, mitt i all bedrövelse.

Zlatan ryktas till United: “Väldigt bra lösning på kort sikt”