Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Kanske är det här omöjligt för Milan

Foto: YLWA YNGVESSON
Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN

Du ser Milan vs Arsenal och tänker stort: här händer det. 

Sen tänker du ett längre och börjar ifrågasätta allt. 

Arsenal anno 2018. Milan anno 2018.

Vad betyder det egentligen?

Någon läser Europa League och tänker att det är en lightversion av storbrodern Champions League.

Det är för båda klubbarna en märklig situation att befinna sig i för de är i grunden stora, men de deltar inte i de viktiga sammanhangen.

Känslan när San Siro var fylld till bredden med supportrar var att den italienska fotbollen hade tagit ett steg i rätt riktning. Ett svagt Arsenal kom på besök och Milan med Gattusos starka röst skulle bara avfärda gästerna som om inget vore. Nu skenar jag i väg lite, men känslan var den. 

Milan på gång. Arsenal nere i källaren.

Det tog 19 minuter för Arsenal att göra mål på San Siro. En halvlek plus tillägg att göra två. Plötsligt så var balansen rubbad och alla som hade trott på Milans självuppblåsta självförtroenden tappade allt. 

Milan har försökt kriga sig tillbaka, de har på alla sätt försökt hitta hem men att förlora stort framför en fullsatt San Siro var ett steg tillbaka. För Arsenal däremot tändes ljuset och hoppet om att vinna något stort tändes.

Alla har någonstans givit upp hoppet om Arsenal den här säsongen, men jag menar att Europa League är på riktigt. Europa league ör den nya vägen att ta sig till Champions League.

Idag hade Milano beslutat sig för att sluta upp kring sitt lag som i gamla goda dagar. Där fanns en doft av Champions League även om den serverades i "lightversion". 

Sen Milan kom tillbaka på jorden igen samtidigt som Arsenal studsade upp och visade fansen att det finns hopp om framtiden. 

I slutändan landar man i Arsenals vinst som ett positivt vägskäl. Kanske är det omöjligt för Milan att vända tillbaka och skapa hopp om titeln.

Oavsett vad som händer så går den första ronden till norra London. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!