Foto: YLWA YNGVESSONFoto: YLWA YNGVESSON
 Foto: YLWA YNGVESSON
Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Thomas Wilbacher

Kanske är det här omöjligt för Milan

Publicerad

Du ser Milan vs Arsenal och tänker stort: här händer det. 

Sen tänker du ett längre och börjar ifrågasätta allt. 

Arsenal anno 2018. Milan anno 2018.

Vad betyder det egentligen?

Någon läser Europa League och tänker att det är en lightversion av storbrodern Champions League.

Det är för båda klubbarna en märklig situation att befinna sig i för de är i grunden stora, men de deltar inte i de viktiga sammanhangen.

Känslan när San Siro var fylld till bredden med supportrar var att den italienska fotbollen hade tagit ett steg i rätt riktning. Ett svagt Arsenal kom på besök och Milan med Gattusos starka röst skulle bara avfärda gästerna som om inget vore. Nu skenar jag i väg lite, men känslan var den. 

Milan på gång. Arsenal nere i källaren.

Det tog 19 minuter för Arsenal att göra mål på San Siro. En halvlek plus tillägg att göra två. Plötsligt så var balansen rubbad och alla som hade trott på Milans självuppblåsta självförtroenden tappade allt. 

Milan har försökt kriga sig tillbaka, de har på alla sätt försökt hitta hem men att förlora stort framför en fullsatt San Siro var ett steg tillbaka. För Arsenal däremot tändes ljuset och hoppet om att vinna något stort tändes.

Alla har någonstans givit upp hoppet om Arsenal den här säsongen, men jag menar att Europa League är på riktigt. Europa league ör den nya vägen att ta sig till Champions League.

Idag hade Milano beslutat sig för att sluta upp kring sitt lag som i gamla goda dagar. Där fanns en doft av Champions League även om den serverades i "lightversion". 

Sen Milan kom tillbaka på jorden igen samtidigt som Arsenal studsade upp och visade fansen att det finns hopp om framtiden. 

I slutändan landar man i Arsenals vinst som ett positivt vägskäl. Kanske är det omöjligt för Milan att vända tillbaka och skapa hopp om titeln.

Oavsett vad som händer så går den första ronden till norra London. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag