Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Kändes som vi befann oss på Stadsbiblioteket

Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

En hel sommar har gått och förväntningarna inför säsongen har återigen byggts upp. 

I West Ham-lägret drömmer man om Europa och skrockar om en massa poäng för firma Anderson-Lanzini.

Fina fötter finns det gott om i London-klubben. Med de regerande mästarna, paradiset för just fina fötter, på besök och ett knökat London Stadium såg jag framför mig en riktig urladdning på läktarna och gapiga britter som unisont skrek ut just sina förväntningar efter sommardvalan. 

Men jag hade uppenbarligen glömt hur det ser ut på många Premier Leuage-arenor. Efter att bubblorna hade blåsts kändes det som att vi befann oss på Stadsbiblioteket. Någon enstaka ramsa här och där men annars knäpptyst. 

Energin fick man finna på planen där titelfavoriterna satte fart från start. Den förväntade matchbilden bekräftades omgående, med City i förarsätet men ändå ett ständigt farligt hemmalag när Peps grabbar misslyckades med att spela sig ur den höga pressen. Nu pratar vi om enstaka tillfällen, och vi ska inte på något sätt överdriva hemmalagets offensiva förmåga iden här matchen.

En sport att gissa Citys startelva 

Att City är redo för både stora utmaningar och enkla vinster mot trots allt kompetent motstånd såg vi redan för en vecka sedan när de segrade efter straffar mot Liverpool. Här finns inga semestertunga ben, inte ens på Riyad Mahrez som anlände sent att ha gått hela vägen med Algeriet i de afrikanska mästerskapen. Som alltid med Manchester City blev man överraskad när startelvan kom och algeriern fanns med i startelvan till förmån för den, vad man i alla fall trodde, mer formstarka portugisen Bernardo Silva.

Det är lite av en sport i sig att gissa Manchester Citys startelva. Det blir ju så när ett lag är så överlägsna som de regerande mästarna, man får helt enkelt roa sig med annat än spänningsmoment i själva matchen. 

Efter att man har gissat startelvan kliver man på nästa utmaning: Gissa målskyttar. Det kanske kan låta lite ignorant och respektlöst mot matcherna men det är ju dit vi har kommit. Sterling, Mahrez, Jesus, Aguero eller kanske rentav Kevin de Bruyne, som efter alla skador känns lite som ett nyförvärv för City. Den här matchen blev framför allt Raheem Sterlings som faktiskt också varit den som sett bäst ut av alla offensiva spelare på försäsongen. 

Till slut blev det hela 5-0 på Stadsbiblioteket i London där även Gabriel Jesus och inhoppande Sergio Aguero skrevs in i målprotokollet. För alla militanta VAR-motståndare fanns anledning att förargas över millimeterpetande i offsider och annat trams från domarteamet, men det är bara att vänja sig, inte minst när City spelar som ofta ligger och lurar på marginalerna. 

Nåja, Manchester City svarade på Liverpools premiärseger som de mästare de är. Maskineriet är redan inoljat, spelarna flyger fram och nu är det bara att ladda om inför nästa spännande gissningslek kring startelvan. 

Kan det bli Bernardo Silvas tur mot Spurs, månne!?