Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Isak visade tillräckligt – för att fortsätta tro

Dagens toppnyheter
Alexander Isak Foto: AMAIA ZABALO / BILDBYRÅN
Med Ödegaard Foto: Real Sociedad / Manix Diaz deRada

Real Sociedad löste en poäng i det svåra bortamötet mot Valencia i La Liga-premiären. 

För Alexander Isak blev det ”bara” en halvtimmes speltid, men han hann ändå visa tillräckligt för att man ska fortsätta tro på en stark debutsäsong i Spanien.

Många hade nog poppat popcornen och slagit sig ner med stora förväntningar på Alexander Isaks debut i La Liga. Mycket hade talat för att svensken skulle starta och av försäsongsmatcherna att döma verkade han vara i bra slag. 

Sedan Zlatan flyttade till Los Angeles har vi drömt om en målskytt att njuta av mellan våra favoritlags matcher, och efter succén i Holland, de fina prestationerna i landslaget och flytten till San Sebastian bådar det onekligen gott. 

Allt tyder också på att Alexander Isak har hamnat i den perfekta miljön för fortsatt utveckling. Laget är ungt, supportrarna har tålamod och inget tyder på att Isak inte kommer få en massa chanser framöver. 

Isak bildar en bättre duo med Ödegaard än José

I debuten på mäktiga Mestalla, mot det väntade topplaget Valencia, fanns det också mycket i Real Sociedads spel som redan skvallrar om att det kommer bli en trevlig säsong. Trots att man var tydliga underdogs styrde man under långa stunder spelet. 

Inte minst imponerade det norska underbarnet Martin Ödegaard med sin fina teknik och det verkar som att han till slut har växt i den stora kostymen som syddes åt honom när han fortfarande inte var torr bakom öronen. 

När den tunga brassen Willian, som spelade på Isaks position centralt i anfallet, misslyckades med att skapa lägen åkte de blågula glasögonen på: Klart att den betydligt mer rörlige Isak bildar en bättre duo med Ödegaard? Det får väl ge sig längre in på säsongen men till slut kom i alla fall svensken in i spel. 

Det blev till slut 30 minuter och en klart positiv La Liga-debut. Efter några fina bollmottagningar ordnade Isak en frispark i matchens absoluta slutskede. I den efterföljande situationen tog bollen på en hand i straffområdet, Real Sociedad fick straff och med matchens sista spark ordande Mikel Oyarzabal kvitteringen, som nog kändes som en seger för alla tillresta från Baskien.

Bara för Janne Andersson att göra plats

Ett inhopp, några fina bollmottagningar och en ordnad frispark ska så klart inte övervärderas, men Isak var där och bidrog till en mycket bra start för la Real och om Willian ska se fortsatt tung ut längst fram dröjer det nog inte länge innan minuterna blir fler och den första första matchen från start kommer. 

Detta alltså i unga, anfallsglada, tekniska Real Sociedad som säkerligen kommer vinna mångas sympatier under den kommande säsongen. 

Om en vecka poppar jag popcornen igen och håller tummarna för att Sveriges nästa stora anfallsstjärna finns med i startelvan. 

Sedan är det bara för Janne Andersson att göra plats för Alexander Isak i det blågula anfallet.