Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Gruvlig revansch – räkna aldrig bort José Mourinho

”Räkna aldrig ut Mourinho”, skriver Thomas Wilbacher. Foto: ANDREA DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
José Mourinho hamnade i gruff med flera Juventusspelare efter matchen. Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det mesta talade för ytterligare en Juventus-seger mot Manchester United. 

Till slut byttes dock Juventus promenadseger till en gruvlig revansch för Manchester United.

Räkna aldrig bort Mourinho.

Juventus hade tagit full pott under de inledande tre matcherna i Champions League när gruppen vände och Manchester United kom till Piemonte. 

De vitsvarta såg av både liga- och Europa-spel att döma ut som en av de hetaste kandidaterna till att ta sig hela vägen till Wanda Metropolitana i juni. 

Efter 80 minuter på Allianz Arena hade den känslan knappast svalnat. Det hade varit en mangling där Manchester United återigen såg impotenta och fantasilösa ut. 

En storspelande De Gea och ett försvar med en hyfsat stabil Nilsson Lindelöf centralt stod dock pall en timmes intensiv Juventus-press innan det smällde i nätet bakom spanjoren. 

Det var ett patenterat Juventus-mål. Juventus mittback Leonardo Bonuccis har under åren skapat sig ett signum. 

Ofta låter motståndarna pressen utebli på motståndarnas mittbackar eftersom deras fötter sällan eller aldrig utgör något hot. 

***

Bonuccis högerfot är dock ett vapen man alltid ska vara uppmärksam på. Jag vet inte om det är ett signum men Ronaldo har med tiden blivit en spelare som under långa delar av matcherna kan drutta runt tämligen osynlig, men bara för att blixtra till när man minst anar det. Så blev det även denna gång. 

Bonucci till Ronaldo som vann någon meter i djupled på Nilsson-Lindelöf och drog till direkt på volley. Ett svårt nummer som få lyckas med. Ett fantastiskt mål. Reaktionen från Manchester United kom inte omgående. 

Juventus var tunga och såg rappare ut - fram till Mourinhos byten.

Fellaini och Mata kom båda in i den 79 minuten och då började det hända något. Fellainis ståtliga uppenbarelse fick nästan Juventus mittbackar att se rädda ut. Samtidigt som belgaren tog för sig i luften trippade Mata runt för att hitta en fri position på trekvarten. 

***

När Manchester United fick frispark utanför straffområdet var det Mata som klev fram, rutinerad och iskall, med sin känsliga vänsterfot. 

Smekningen över muren var otagbar. 

Av bara farten langade Manchester United in en frispark som Fellaini gick upp på och som till slut stöttes in av Alex Sandro. 

Där fanns Paul Pogba och störde och på något sätt så blev detta exens match och Mourinhos revansch efter stöket i Manchester senast då han hamnade i kurr med Juventus-supportrarna. 

För Juventus betyder nog förlusten inget mer än att den kommer att bli en av få plumpar i matchraden när vi summerar deras säsong i maj. 

Vad det gäller Manchester United så var detta en fullständigt fundamental seger för den fortsatta säsongen. 

Med stärkt moral, växande självförtroende och en exklusiv skalp i händerna kan de återvända till England och förbereda sig inför helgens derby mot City. 

Signalen till stadskonkurrenten är skickad. 

Räkna aldrig med några enkla poäng så länge Mourinho har ett par ess kvar i rockärmen att spela ut.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!