Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Ett perfekt utgångsläge för Pogba att lyfta laget

Foto: ANDY ROWLAND VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRIME MEDIA IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.D
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Hela världen ser Manchester Uniteds problem mot de tekniskt sämre lagen, men inte Ole-Gunnar Solskjaer.

Det går så klart att peka på spelarmaterialet, samtidigt finns det sex dagar i veckan att träna fotboll på.

Med alla hjälpmedel och resurser som klubbarna har i dag, så borde det rimligtvis se lite bättre ut än det gjorde mot Watford. 

Segrarna mot topplagen tydliggör Manchester Uniteds situation och tillsammans med förlusten mot Watford går det att summera hösten lite hårdraget: Bra mot de bra, dåliga mot de sämre.

Allt bottnar i att Manchester United har offensiva spelare som trivs med ytor och är kraftfulla i djupled. När laget kryper ihop lyckas man också försvara framgångsrikt mot de bästa anfallen. Det som är anmärkningsvärt är att Solskjaer fortfarande inte, med halva säsongen snart spelad, inte har hittat nycklarna för att låsa upp matcher. Man ser heller inga tendenser på att det kommer att bli bättre vilket gör att man måste tvivla på hans framtid i klubben. 

Bland Watfords analytiker måste det råda feststämning. 

Nog vart det exakt den här matchen de önskade sig, nog fick de målen precis så som de hade planerat. Det är så här man gör skillnad under veckorna, det är Watfords tre poäng som är den sportsliga belöningen på alla pengar som lagts på resurserna kring laget. 

***

Ska man nämna något positivt så är det tveklöst Paul Pogbas comeback efter ankelskadan.

Nu kommer det så klart att krävas betydligt mer, inte minst av Solskjaers stab, om Manchester United ska bärga treor mot hemåtbackande lag, vecka efter vecka, i framtiden. Men visst gjorde Pogba på 50 procent av sin kapacitet skillnad under de minuter han spelade. Hans löpningar in i boxen, hans skott, hans öppnande passningar, allt det där som är Pogbas briljans har saknats. 

Jag minns när han var som bäst i Juventus, då försvarare och defensiva mittfältare aldrig visste var de hade fransmannen – om han skulle gå själv, vricka in en passning eller skjuta. Även från det franska landslaget är det den Pogba som vi lärt känna. 

Det har varit mycket snack kring Pogba och han har säkerligen känt sig omotiverad i Manchester från och till. Däremot är han mycket mer professionell än vad folk verkar ha fått för sig. Det finns ingen som är en större ledare i Manchester Uniteds omklädningsrum än honom. Men så länge han inte är ombytt blir det inga brandtal och så länge han själv inte styr och ställer på mittfältet faller ledarskapet. 

**

Därför är hans återkomst positiv i dubbel bemärkelse. På planen får de spelaren som luckrar upp motståndare, i omklädningsrummet sin stora stjärna som den ungdomliga truppen ska följa.

Det var en tung förlust, ett steg tillbaka rent taktiskt för Solskjaer, men med Pogba tillbaka tippar totalen ändå över till det positiva. 

Nu kommer en jul med matcher var tredje dag.

Perfekt utgångsläge för Pogba att lyfta efter skadan.