Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Det tar Janne med sig – från Zlatans match

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

Ny match, nytt mål, ny seger. 

Sakta men säkert har erövringen av Nordamerika inletts. 

Tror du att Zlatan kommer att spela i VM?

Det blev vardag för Zlatan Ibrahimovic när cirkusen rullade in i snålblåsten under den gråmulna Chicago-himlen och han drog på sig Galaxy-tröjan för tredje gången. En vardag där borta i Staterna som är lite märklig. 

Man får lära sig allt från grunden; spelarna, arenorna, fotbollen. Jag tänker att det är en viss omställning från en väldigt sluten fotbollsvärld i Europa till den totala öppenheten där borta. Jag menar tänk er själva en återkomst till Malmö FF och Zlatan i ninjakläder i Sportnytt som säger att han ska återerövra Sverige. 

Efter en sittning inför livepublik på Malmös gräsmatta med Jesper Hussfelt och Anders Andersson där de sprutat Zlatans parfym så där lite skämtsamt på varandra följer långintervju i Malou efter tio, besök hos Hellenius hörna och Skavlan. Det är så det så det ser ut. 

Nu på tisdag ska han till Jimmy Kimmel Live! tillsammans med hiphop-legendaren LL Cool J och, som LA Galaxy skriver på sin hemsida, ”and musical guest Portugal. The Man.”

 

Från dryga svar i en trång mixad zon och hade man tur ganska intetsägande feminuterssittning med Karin Frick till en kamera på sig mest hela tiden. Just det, vi har ju blivit introducerade till Zlatan Cam. 

Under de första 20 minuterna i matchen mot Chicago blev vi exponerade för den fem gånger. 

Låt oss säga att det blev en ganska tung dag för den punktmarkerande kameran. Själv hade jag gärna sett en Schweini Cam. Bastian Schweinsteiger som till synes har blivit 15 år äldre över en natt, men alltjämt alltså spelar fotboll. 

Numera lite som Beckenbauer i en fri roll, centralt i Chicagos mittlås. Vi hade alltså en match-i-matchen att vänta. Zlatan vs Schweini!

Det är lite så med de här matcherna, man får försöka hitta de små detaljerna för att överleva 90 minuter sent en lördagskväll. 

 

Till slut fick vi i alla fall uppleva ett ögonblick av relativt stor fotboll. Ashley Cole smekte in en cross (det är bara att omfamna jänkartugget) till Zlatan som hur säkert som helst nickade in bollen bakom målvakten som jag läst mig till heter Richard Sanchez och har tre U21-landskamper med Mexiko på cv:t. 

Om Janne Andersson satt uppe och kollade på matchen så gissar jag att han skrev ner några nyckelord inför kommande VM-trupputtagning:

80 minuter.

Pigga ben.

Mål.

LA Galaxy vann och Zlatan blev avgörande igen. Nu rullar cirkusen vidare till Jimmy Kimmel och jag ser väldigt mycket fram emot det som borde bli ett episkt surr mellan Zlatan och LL Cool J. 

Sakta men säkert börjar man komma in i jänkarvardagen och säga vad man vill om fotbollen men lite eggar trots allt hela den här grejen med att Zlatan ska erövra Nordamerika. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!