Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Det här var bland det värsta jag har skådat

Tottenham firar. Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN
Pep Guardiola. Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Det är sällan man ser en fotbollsmatch och man verkligen känner att man har varit med om något historiskt.

Ofta vill vi få matcher till något större än vad de egentligen är.

Manchester City - Tottenham den 17 april 2019 var ett undantag.

City-Spurs är på alla sätt historia. 

Det är bland det värsta man har skådat på precis alla plan. 

Jag har inga känslor för något av lagen och det var jag ganska glad för under matchen, men trots det var det bergochdalbana känslomässigt.

Jag lärde mig att City var klara för semi

Vi bidrar alla, kanske vi journalister mest av alla, till att skapa ett svartvitt fotbollsklimat. Precis som inför alla matcher lärde jag mig av experter, proffs som amatörer, att City var klara för semifinal. 

Att Harry Kanes skada skulle vara avgörande. 

Jag lärde mig också att Tottenham med Son i superform skulle straffa City och att Citys oförmåga att göra mål i London skulle skicka ut dem ur Champions League.

Heung-Min Son. Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN

Inget är någonsin klart i fotboll

I den nyansfria fotbollsvärlden skickade vi City vidare ena sekunden och Tottenham den andra. Jag tror att alla vi, och ni, experter som såg matchen lärde sig något i kväll. 

Det finns ingenting som är klart, någonsin, i den här sporten och det är också anledningen till att vi älskar den. Kasta upp marknadsvärde, klubbhistoria och vad ni nu vill men det finns alltid en strumprullare i nittionde som kastar omkull allt.

Hur förklarar man?

Hur förklarar man då den här matchen någorlunda nyktert? 1-0 i fjärde minuten. Kvitterat i sjunde. Ledning Tottenham i tionde. Återkvitterat i elfte. Ledning City 21:a. Aguero som på något sätt dödar matchen i 59:e. Och sen Llorente som löser avancemanget för Tottenham med 20 minuter kvar.

Som om inte det vore nog fick vi ett City-mål på övertid som dömdes bort efter att VAR sagt sitt. Phu!

Borde vara den mest eftertraktade tränaren

Det var länge sedan Pep Guardiola gjorde något anmärkningsvärt i positiv bemärkelse i Champions League och i morgon ska han med all rätt ifrågasättas. 

För sina beslut i den första matchen men också för att han släpper in tre mål på hemmaplan mot ett sämre lag. Han hade matchen, han vann den tillbaka, men till slut kan jag inte se det på något annat sett än att han och hans lag vek ner sig. 

På den andra bänken satt Pochettino. Han har inte värvat, det finns inga oligarker i ryggen, men däremot ett överflöd av fotbollskunskap. Framförallt har han lärt sig hur man vinner de viktiga matcherna. Efter i kväll borde han vara den mest eftertraktade tränaren i världen.