Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Det finns bara ett val för Zlatan nu

Nu står det klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy efter två säsonger.
Zlatan under sin första sejour i Milan. Foto: LINGRIA / ALL OVER PRESS IMAGO
Zlatan gjorde två säsonger i Milan och vann en ligatitel.Foto: STUDIO BUZZI / STELLA PICTURES STUDIO BUZZI

Han gick som han kom.

Drygt med glimten i ögat. 

Och faktiskt med en liten poäng.

Men framför allt lämnade Zlatan dörren till fortsatt spel öppen.

Med rubriken ”Milan, è l´uomo giusto” på förstasidan valde la Gazzetta dello Sport att locka till tidningsköp på onsdagen. ”Milan, han är rätt man för er”, fritt översatt. 

Sedan läggs texten ut kring hur perfekt Zlatan rent sportsligt skulle passa i Milan: Potentiella uppställningar, kontraktslängd och förväntad leverans. 

Nog kommer det bli Italien för Zlatan.

Inför 2020 ska den perfekta avslutningen på den långa, framgångsrika karriären regisseras. Jag har redan en bild av hur det kommer bli.

Här är Zlatans möjligheter

Först och främst kan vi reda ut de olika möjligheterna:

Bologna. Hos cancersjuke kompisen Sinisa Mihajlovic finns en plats ledig i anfallet. 

Fiorentina. Den nye italoamerikanske presidenten har kulor och idéer. 

Napoli. Ancelotti som tränare och en stad som suktar efter en mästare. 

Roma. Jag vet egentligen inte varför, men Roma nämns alltid.

Milan. Den perfekta avslutningen?

Det finns fler alternativ men det senaste jag har hört kretsar kring de klubbarna och då finns det enligt mig bara ett val som skulle kunna locka Zlatan till en sista sejour på den stora scenen: Milan.

Foto: MOSCA/LIVERANI / STELLA PICTURES

En avskedsturné

Jag tänker så klart på att det är klubben där Zlatan har trivts allra bäst. När tiden i Italien kommit på tal så landar han alltid i vackra ord kring i rossoneri och han har ju faktiskt vid upprepade tillfällen sagt att han ska avsluta karriären i Silvio Berlusconis gamla klubb.

Nu höjer nog några fingret och vill påpeka att Berlusconi inte är kvar, sportsligt är allt åt helvete och ekonomiskt ser det väl inte jätteljust ut.

Jag köper det, men det här handlar om en avskedsturné, trots allt i en liga som får anses vara en av världens bästa. Han kommer möta alla sina gamla lag, han har möjlighet att höja laget och hjälpa dem upp på fötter igen.

Zlatan är tveklöst ”l´uomo giusto”.

Får gåshud av tanken

I Milano skulle Zlatan le igen. Familjen skulle komma hem (av vad jag hör skulle de inte direkt sakna LA). Italien skulle omfamna honom och ge honom både det mottagandet och den avslutningen som han förtjänar.

Jag får gåshud av bara tanken på att se Zlatan kliva ut på San Siro, sångerna från Curva Sud, explosionen vid hans första mål. Föreställ er de Zlatan-karaktäristiska gliringarna mot konkurrenterna, alla möten med gamla lagkamrater, hur han återerövrar stöveln.

Äntligen ska ordningen återställas. USA ska återgå till sin baseboll och Zlatan ska spela fotboll i en av de bästa ligorna i världen. Kanske inte i det bästa laget med titelambitioner, men vad gör det.

Ge oss bara Zlatan på San Siro i ett halvår. 

Ge oss en sista show.

Se omtalade attacken på Janne Andersson

Expressens Noa Bachner gjorde nyligen en lång intervju med Zlatan Ibrahimovic.

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”