Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Det är dags att vakna nu, Antoine Griezmann

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Ikväll vände sig fotbollsvärldens trånande blickar återigen mot Camp Nou. 

Trånande efter den totala magi som bara en liten argentinare med nummer tio på ryggen kan leverera. 

Få hade kunnat ana att den argentinaren i kväll var Lautaro Martinez, medan Luis Suarez stod för magin.

Det här kändes på förhand som upplagt för en katalansk uppvisning. Messi tillbaka efter höstens skadestrul, i sällskap med Luis Suarez och supervärvningen Griezmann. Hemmaplan mot ett Inter som lämnat sina senaste fyra Camp Nou-besök mållösa. 

Dessutom saknade de i kväll sin centertank Romelu Lukaku. Han hade varit perfekt mot Barcelonas enda egentliga svaghet i defensiven, att Pique och Langlet inte har den snabbhet och fysik som nuförtiden förväntas av mittbackar spelandes i något av Europas bästa fotbollslag. 

Det dröjde bara tre minuter innan Inter-anfallaren Lautaro Martinez hade utnyttjat detta faktum, då han retsamt enkelt satte 0-1. Inte direkt den start som vi hade väntat oss.

Barcelona såg långa stunder tröga ut. Messis återkomst trodde jag skulle få fart på Barcelonas speltempo, men det verkar onekligen som att det kan ta ytterligare tag innan denna säsongs upplaga av Barcelona kuggar i gång.

Tur då att evighetsmaskinen Luis Suarez fortfarande har kvar sitt målsinne. Om kvitteringen till 1-1 var magnifik, var 2-1 ett kvitto på den världsklass som uruguayanen håller i sina avslut.

Jaha, vad tar jag med mig från det här då? 

Det blev ingen katalansk fotbollsuppvisning, men Barcelona vann till slut planenligt. Det som oroar mig är att Antoine Griezmann ser ut att frivilligt ha placerat sig själv ett hack ner i Barcelonas hierarki. Flera gånger i matchen hade han läge att avsluta själv eller söka bättre passningsalternativ, likväl försökte han förgäves nå Lionel Messi med hopplösa passningar. 

Dags att vakna nu, Antoine.

Inter då? Contes implementering av 3-5-2 har väckt många av de spelare som hade svaga fjolår, inte minst Alexis Sanchez som har lämnat pianotillvaron i Manchester för att återupptäcka elden i Milano. Spelar de så här bra utan sin storstjärna Lukaku ser framtiden ljus ut för Contes nerazzuri.

Ytterligare en CL-kväll har således passerat. Den enorme norrmannen Håland gjorde mål igen, på Anfield - sanslösa Håland! 

Apropå sanslöst, att Napoli inte gjorde mål i sitt bortamöte mot Genk är nog den här kvällens mest häpnadsväckande resultat. Se höjdpunkterna från den matchen så kommer du att förstå vad jag menar.