Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Wilbacher

City hade aldrig varit här utan pengarna

Pep Guardiola ger Danilo en kram. Foto: JAMES BOARDMAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Danilo och Riyad Mahrez firar Citys andra raka ligaseger. Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Det var inte många minuter men det räckte för att att det skulle kittla till rejält i spänningsnerven. 

När Glenn Murray satte 1-0 för Brighton hade Sadio Mané redan gett Liverpool ledningen och skallen började snurra.

Skulle Vincent Kompanys skott i krysset och Kun Agueros centimetermarginal vaskas, mot Brighton? 

Man hann knappt måla upp scenariot även om några bilder flög genom skallen. Där fanns en kavalkad av City-missar, en desperat viftandes Pep Guardiola och bortasupportrar med händerna på nedböjda huvuden. Sergio Kun Agüero väckte alla drömmare genom att omgående smälla in kvitteringen. Brighton var besegrade, de hade inget att spela för och det syntes. 

Aymeric Laporte nickade in 2-1 direkt på Agueros kvittering och saken var så mycket biff den kan vara. Det märktes också i Liverpool. Mycket tokigt har man upplevt på en fotbollsplan men mäktiga, osannolika vändningar sker alltid, enbart när det finns motivation. 

Har man inget att spela för hjälper det inte att det ramlar in miljoner på bankkontot varje månad. 

Att kämpa utan en sportslig morot är emot människans natur. 

Då hade Manchester City aldrig varit här

Flest tårar föll på Falmer Stadium när legendaren Bruno byttes ut med tio minuter kvar att spela. Det har blivit dags för spanjoren att flytta hem och han fick en varm hyllning mitt i de tillresta City-supportrarnas titelfest. 

Det finns många att hylla i Manchester City. 

Nyckelspelarna. Den sportsliga ledningen. Pep Guardiola så klart. Men vi ska heller inte glömma att ta av oss våra hattar för miljarderna som lagt grunden till all succé. 

Utan obegränsade tillgångar skulle City aldrig varit här. 

Ibland brukar jag lite slarvigt tänka att Messi är världens bästa ligaspelare och Cristiano Ronaldo världens bästa Champions League-spelare. På samma sätt tänker jag kring Pep Guardiola. 

I ligan fungerar processen och över tid maler Pep ner kollegerna med sina tydliga principer och långsiktiga arbete både med kollektivet och individen.

I Champions League krävs mer cynism och förmåga att frångå principerna ibland. Över en hel säsong så är dock Pep återigen bäst och det stannar inte vid resultaten. 

Peps fotboll en inspirationskälla

Sättet Manchester City spelar fotboll, briljansen, rörligheten, ja man kan fortsätta och skriva hyllningskören, är det som kommer att bli ihågkommet i all fotboll. 

Il Grande Torino, Fergusons United, Berlusconis Milan. Välj din favorit. I framtiden kommer Pep Guardiolas Manchester City finnas där i diskussionen om historiens bäst spelande fotbollslag. 

De är långt från överlägsna och Peps City kommer utan CL-buckla alltid ha en oplockad gås med sin egen historia. Däremot är de tillsammans med Liverpool just nu världens bästa fotbollslag och Peps fotboll alla unga fotbollstränares stora inspirationskälla. 

Och tänk att vi ändå fick en sista omgång i Premier League med dramatik kring titelstriden. Även om det varade kort så fanns den där. 

Liverpool-supportrarna hann jubla och det betyder allt för ligans trovärdighet samtidigt som de flesta andra toppligor avgörs redan i april. 

Liverpool har en chans kvar att vinna den där stora titeln de verkligen förtjänar efter en fantastisk säsong. 

Manchester City kan under tiden fira ligaguldet som de å sin sida välförtjänt vann på Falmer Stadium i dag.