Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Therese Strömberg

Vad håller Real Madrid på med?

Foto: JUANJO MARTIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JUANJO MARTIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Först snubblar han. Sen snubblar han igen. 

Och helt plötsligt har Club Brugge gjort två mål på Real Madrid och Zinedine Zidane har bytt ut Thibaut Courtois i halvtid. 

Det är en förstaplats i La Liga så här långt men likväl en haltande säsongsinledning spelmässigt. Det är kryss mot Villarreal och Valladolid, det är storförlust mot PSG i Champions League och det är väldigt många spelare ur form.

Efter fjolårets katastrofsäsong då Zidane och Ronaldo lämnade, kaos skapades i det spanska landslaget, Julen Lopetegui sparkades, Santiago Solari sparkades och de slutade 19 poäng bakom Barcelona i tabellen kunde man tänka sig att Real Madrid skulle ta rejäla omtag i år. 

Zidane är tillbaka, Eden Hazard har kommit, förväntningarna är höga och Karim Benzema är i storform. 

Ändå känns det som att ingenting stämmer. 

 

Det tog nio minuter. Sedan hade Club Brugge vänt upp, Percy Tau hade passat Emmanuel Dennis och på något bisarrt sätt hade han lyckats sätta bollen i mål trots en usel förstatouch.

Under 45 minuter står Courtois mitt i en visselorkan orsakad av sina egna supportrar och han lyckas inte stå emot nästa gång Dennis kom drattandes heller. 

Han springer ut i det högra hörnet, sätter händerna i luften och kramas om av lagkamraterna innan han faller ner till marken och ser ut att undra om det här verkligen har hänt.

Bara sekunder efter att Luka Modric slarvat med bollen på egen planhalva har han gjort två mål på Santiago Bernabeu. Att han snubblar en mot en med målvakten spelar ingen roll. Bollen sitter återigen i nät och en väsande röst ekar över hela fotbollseuropa:

Vad håller Real Madrid på med? 

Thibaut Courtois kommer aldrig ut i den andra halvleken, det gör i stället Alphonse Areola och även om det handlar om den sjukdomskänning som det rapporteras om så hade det inte varit omöjligt att Zidane helt enkelt bara tröttnade.

Att han kände att han var tvungen att sända någon form av budskap till sina spelare.

 

Real Madrid var så klart inte färdiga med den här matchen. Efter en platt första halvlek från flera spelare ligger de under mot ett lag som är och ska vara nivåer sämre.

Med Karim Benzemas sjunde poäng för säsongen till Sergio Ramos reducering och med Casemiros nick på Toni Kroos frispark är det 2-2.

Det räddar inte upp situationen, men det är ändå någonting eftersom en poäng är bättre än ingen och det är inte kört än. Men om det kanske någonstans gick att ursäkta storförlusten mot PSG går det trots allt inte på något sätt att acceptera att man med fem minuter kvar av matchen mot Club Brugge fortfarande ligger under innan kvitteringen kommer.

Den här matchen är mer än någonting annat ytterligare ett bevis på att Real Madrid har stora problem som riskerar att kosta dem en hel del i år.