Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Therese Strömberg

Pogba måste bort – för allas bästa

Foto: IBRAHIM OT/SHUTTERSTOCK / IBRAHIM OT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester United åker ur Champions League, och Paul Pogba är på väg ur Manchester United. 

Alldeles oavsett om han hade lyckats hjälpa sitt lag till en vändning är det oundvikligt. Igen.

Å ena sidan var det här Manchester Uniteds viktigaste match hittills den här säsongen. Å andra sidan har de också ett problem som nästan upplevs större än huruvida de skulle ta sig vidare till slutspel i Champions League eller inte. 

För när Ole Gunnar Solskjaer försöker skapa både känslan och bilden av ett enat United där alla drar åt samma håll och vill samma sak gör Mino Raiola sitt för att fördärva det.

Det är nämligen slut mellan klubben och Paul Pogba, och det ska alla veta här och nu. Inte sen, nu. 

* * *

Efter misslyckandet mot PSG förra veckan var det dags för ett sista försök att ta sig vidare för United. Det gick inte så bra. 

Redan efter två minuter hade Marcel Sabitzer hittat Manchester City-ägde Angelino med en utsökt passning och det var 1-0 i östra Tyskland. Tio minuter senare assisterade Angelino till Amadou Haidara och det var 2-0.

Huruvida det hade gjort någon skillnad är svårt att säga, men en match som den här hade egentligen varit optimal att inleda med Pogba på planen, särskilt med tanke på att man saknade både Edinson Cavani och Anthony Martial. Men Solskjaer gavs egentligen inte något annat val än att sätta honom på bänken. I stället kom han in med halvtimmen kvar. 2-0 blev 3-0 kort därefter, sedan såg United ut att stå för ytterligare en otrolig Champions League-vändning. 

Bruno Fernandes gjorde 3-1 på straff, ingen annan än just Paul Pogba gjorde 3-2. Han var också nära att provocera fram ett självmål till 3-3 vilket hade tagit dem vidare, men det räckte inte. United åker ur, men de har som sagt fler problem än så.

* * *

Det här är inte första gången som Mino Raiola väljer att dundra på när alla utom han själv tycks tycka att det är dålig tajmning. När Gianluigi Donnarumma låg i kontraktsförhandlingar med Milan sommaren 2017 stökade han till det mitt under U21-EM och får ses skyldig till att det regnade både pengar och glåpord över Italiens då (och fortfarande för den delen) unge målvakt. 

Nu kom det förvisso inte som någon större nyhet att Pogba är missnöjd i United och att de letar efter en ny klubbadress för mittfältaren, så har det låtit i ett par säsonger nu. Men det förtar inte det faktum att det är ganska osnyggt att det basuneras ut på det här sättet bara något dygn innan en så pass viktig match som den mot Leipzig. För även om United har gjort sitt bästa för att ge sken av att det inte påverkar dem, så är det högst troligt att frustrationen brinner under ytan. 

Och det har sagts förr, men nu måste Paul Pogba bort, för allas bästa. 

* * * 

Ända sedan han lämnade Juventus för Manchester United 2016 har den spelare han var då sakta men säkert nedmonterats. År av hans karriär har mer eller mindre försvunnit upp i rök och blivit ingenting, och för det kan man förmodligen beskylla både honom själv och den ofördelaktiga miljö som klubben har erbjudit honom. 

Frågetecken finns kring vilka som är villiga att faktiskt betala för honom just nu, och det är troligtvis få klubbar där ute som kan erbjuda samma typ av lön som United till en spelare som trots allt inte har presterat frekvent på ganska länge. Men flytten kryper närmre, och när den kommer spelar det ingen roll om det blir tillbaka till Turin den bär eller någon helt annanstans. Då är det upp till bevis om det finns någonting kvar av den otroliga mittfältare han en gång var.