Therese Strömberg

Kane gnällde som en sexårig lillebror

Publicerad

Fyra gjorda mål i matchen mellan Tottenham och Manchester City. 

Gabriel Jesus, Ilkay Gündogan, Christian Eriksen och Raheem Sterling.

Försök inte ens den här gången, Harry Kane.

Efter tre raka förluster och en bortslarvad chans förra veckan att säkra ligatiteln som egentligen varit deras sedan i höstas rivstartade Manchester City mot Tottenham.

Skott över, skott bredvid, nästan mål hela tiden de första tio minuterna.

Sedan blev det mål. Och så blev det mål igen (och igen och igen). 

Alla mål var inte Manchester Citys, men segern var deras - och snart är den där ligatiteln som bara väntar på att bli matematiskt säkerställd också det.

Samtidigt har Tottenham fortfarande inte vunnit någonting de senaste åren, men de har i alla fall Harry Kane som har vunnit skytteligan i Premier League två år i rad.

Han hade legat ruggigt bra till för att ta en tredje raka guldsko i år - om det inte vore för Mohamed Salah.

Gnällde till sig Eriksens mål

Som upphovsmakare till det bisarra som utspelade sig i Premier Leagues kulisser efter förra omgången framstod Harry Kane som desperat i jakten på att komma ifatt Liverpools målkung.

Han gnällde alltså till sig ett mål likt en sexårig lillebror som gnäller om att han fick mindre godis än sina syskon bara för att han lyckades med bedriften äta upp sitt först. 

Kort sammanfattning om det finns någon har missat vad det var som hände: Christian Eriksen slog en frispark i nät och tilldelades, helt korrekt, sitt andra mål i matchen mot Stoke. Efter slutsignal tog Harry Kane till Twitter för att göra anspråk på målet då han ansåg att han hade varit sist på bollen, dessutom vädjade han till diverse tv-personligheter i England om att vara på hans sida.

Då det inte på någon bild går att se att han faktiskt rör vid bollen eller att bollbanan ändras i samband med en eventuell touch ifrågasattes Harry Kane varpå han svor på sin dotters liv att det var hans mål.

Efter att Tottenham (nej, det är inget skämt) klev in i ärendet och bad Premier League tilldela Kane målet bestämde sig beslutsfattarna för att, likt en utmattad småbarnsförälder som helt enkelt inte orkar ta diskussionen, ge godiset, förlåt målet, till anfallaren.

Att Harry Kane vill ha så många mål som möjligt i protokollet ifrågasätter jag inte, och jag ifrågasätter inte heller att han eventuellt kände ett vinddrag eller liknande som kombinerat med den viljan gjorde honom övertygad om att det var han som stötte in bollen.

Men det var ju Eriksens mål, och även om dansken inte verkar kunna bry sig mindre om vem som tilldelas målet har de hånfulla reaktionerna mot Kane i sociala medier inte varit nådiga. 

Salah i makalös målform

Harry Kane är en alldeles utomordentlig målskytt, det råder det inga tvivel om. Men det har Mohamed Salah också visat sig vara den här säsongen. När han i kvällens match mot Bournemouth gjorde Liverpools andra mål var det hans 30e för säsongen. 

30 mål. I sin första säsong tillbaka i Premier League efter att ha legat runt 15 mål per säsong i Roma säsongerna innan. Och säsongen är inte ens slut än. Det är makalöst.

Kane gjorde inget mål mot Manchester City och står kvar på 25 mål efter 33 omgångar.

Och hur gärna han än vill vinna den där tredje raka skytteligatiteln är känslan att han inte hinner ikapp Salah innan säsongen är slut.

Inte ens med gratismål.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag