Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Therese Strömberg

Frågan är hur länge Mourinho får hållas

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN

Färsk säsong. Ut med det gamla, in med det nya.

Nej just det. Mourinho fick inget nytt, spelar samma fotboll och driver runt och sprider dålig stämning. 

En premiärseger var vital, men frågan är hur länge han får hållas.

José, José, José… Förr var det vi mot världen med Mourinho och hans trupper, nu är det världen mot honom när han tycker sig stå med alldeles för dåliga spelare.

Han har inte fått igenom några av sina värvningar och dessutom är medierna alldeles för negativa mot United och för positiva mot Liverpool (han sa det inte rakt ut men alla vet att det var dem han menade). 

Att Mourinho gör sig ovän med allt och alla är ingenting nytt och de flesta av oss har redan börjat se framför oss hur hans tid i klubben börjar lida mot ett oundvikligt slut.

Därför var den här premiärsegern precis allt han behövde - trots att den inte direkt lovar mer.

 

Det har legat ett tungt regnmoln över hela Uniteds sommar och när premiärhelgen nu är kommen har vi sett en helomvändning jämfört med fjolåret. Vi har kunnat läsa att Paul Pogba har tröttnat och vill bort. Vilket inte är konstigt om så är fallet eftersom José Mourinhos fotboll kväver allt vad Pogba är och står för. Men eftersom klubben vägrar bli av med miljardkillen satte Mourinho bindeln på armen på honom och den nyblivne världsmästaren tackade genom att ge United ledningen på straff redan efter tre minuter (av trippande).

Fin form visade även David De Gea som ett antal gånger fick anledning att visa upp att det minsann bara var just formen som svek i Ryssland, men viktigast av allt kanske Victor Nilsson Lindelöfs insats var. 

I alla fall för honom själv.

Med få riktigt bra alternativ på mittbackspositionerna, en skadebenägen Eric Bailly och en tränare som hänger över staketet och muttrar om hur mycket grönare grannens gräsmatta är klev Lindelöf in från start och gjorde precis allt rätt. 

Precis som vi är vana vid efter den här sommaren.

Men att Mourinho har velat ha in ett antal spelare, framför allt minst en ny mittback är ingen hemlighet och det är därför Lindelöfs tid att bevisa för Mourinho att han kan lita på honom är nu. Och i dag gick han knappast sysslolös.

Efter Leicesters mardrömsstart tog de i stort sett över kommandot när United agerade som United alltid agerar under Mourinho.

 

Missförstå mig inte. Jag är helt för att spela riskminimerande fotboll, stänga ytor och försvara sig till resultat. När det krävs. 

Men det kan krävas i olika typer av cupspel eller när truppen inte tillåter annat. Inte när man förfogar över några av Europas mest kreativa och intelligenta offensiva krafter i säsongens första ligamatch.

Men i stället för att försöka göra det bästa han kan med spelarna han har fortsätter Mourinho hellre gnälla på en av Premier Leagues bästa trupper och påpeka att andraplatsen i fjol minsann var en av hans främsta prestationer i karriären.

Och medan han gör det passar en av hans största hackkycklingar på att säkra en enormt viktig premiärseger för portugisen med ett 2-0-mål fem minuter från slutet.

I kulisserna fortsätter sprickan mellan honom och klubbledningen växa sig så bred att om vi fyller den med vatten kan vi förmodligen anordna ett av norra Europas största poolpartyn inom kort.

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!