Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Therese Strömberg

Förlusten är inte Milans största problem just nu

Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Milan är ute ur Europa League, men det är inte deras största problem. 

När fyra spelare kommer tillbaka från skada försvinner tre nya.

Och det är inte säkert att Zlatans landslagscomeback är bra nyheter för hans klubblag.

Zlatan har missat nära hälften av Milans ligamatcher den här säsongen, och en lika stor andel av bataljerna i Europa League. Han åkte inte med till Manchester, i returen på hemmaplan kommer han in med knappa halvtimmen kvar, när hans lag ligger under med 0-1 och är på väg ut ur turneringen.

Han är skadedrabbad på ett sätt som han aldrig har varit tidigare i sin karriär samtidigt som han ska göra en sensationell landslagscomeback.

En comeback som alla jublar åt utom Milan.


I den andra halvleken byts Paul Pogba in och gör mål innan någon hade hinner reagera. Och tur är väl det, för all del för United, och också för matchen. För i den första halvleken på San Siro hände i stort sett ingenting.

Båda lagen skapade sig ett par halvlägen men det var först strax innan halvtidsvilan som det första ordentliga målvaktsingripandet provocerades fram när Saelemaekers drog av ett skott mot Hendersons riktning. 

När Zlatan byttes in sprang han offside tre, fyra gånger, hade en nick som Henderson tvingades sträcka ut för att hålla undan från att gå in, men mycket mer än så var det inte. Milan är utslaget och det var i ärlighetens namn ett tag sedan som Zlatan var avgörande nu. Men det är inte deras största problem.

För det som var riktigt sjukt med den här matchen var att de båda målvakterna i den första halvleken inte var den enda publiken på arenan.

Den fanns också i form av alla Milans skadade spelare.


Förra veckan var det Zlatan, Calhanoglu, Bennacer, Hernandez, Maldini, Mandzukic och Rebic som var skadade och fick avstå resan till Manchester.

Den här veckan var de fyra förstnämnda tillbaka, men Calabria och Leao var tillagda på frånvarolistan och Rebic hade hunnit skada sig igen efter att ha varit återhämtad i helgens möte med Napoli. Romagnoli föll också bort strax inpå match.

Man hade alltså sju skadade, fyra kom tillbaka, och det var lik förbannat sex stycken borta.

Och så här har det sett ut under i stort sett hela säsongen. Det är ett stort bekymmer för Milan att matcherna då man kunnat ställa upp med ett helt ordinarie lag är lätträknade, och det faktum att skadorna fortsätter avlöser varandra skulle kunna bli ohanterbart för ett lag som förvisso kanske får räkna bort en titelstrid trots allt, men som av mycket att döma kommer att behöva ett antal topprestationer för att ta en plats till nästa års Champions League. 

Och det var så klart inte med i säsongsplaneringen att åka ur Europa League i det här läget, men kanske kan Milan ändå dra någon form av nytta att dra ned på antalet matcher framåt under våren. 

Samtidigt är inte Zlatan Ibrahimovic den enda landslagsspelaren i den här truppen, det finns ett helt gäng som ska i väg nästa vecka. Om de är friska och hela det vill säga. Och är de det är det förmodligen inte bra nyheter för Milan alldeles oavsett, för bara Gud vet i vilket skick de kommer tillbaka.