Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Therese Strömberg

Finns det någon som inte haft en formtopp?

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Ingen har sett honom på hela säsongen och från ingenstans har han gjort sex mål på tre raka starter.

Vladimir Rodic var kanske den sista av Hammarbys offensiva spelare att hitta monsterformen, men han gör det i precis rätt tid.

En knapp kvart in i matchen mot ÖSK gör Hammarby vad Hammarby i stort sett alltid gör. De släpper in mål. 

Yaser Kasim får löpa helt ostörd rätt in i straffområdet och nicka ned ett inlägg från Kevin Wright till Viktor Prodell som cykelsparkar in 0-1 som om han aldrig gjort annat. 

Frågan har varit relevant hela säsongen. Hur länge kan man fortsätta släppa in mål och ändå vinna? 

Länge, tydligen.

Oavsett hur man räknar.

***

Efter Viktor Prodells ledningsmål på Tele 2 arena fixar Nikola Djurdjic en frispark som Darijan Bojanic drar tätt över mål. Sedan är Prodell nära 0-2 innan ett skott från Bojanic styrs i stolpen och Tankovic skjuter över. 

När kvitteringen kommer är det den sedan några veckor framtagne och upptinade Vladimir Rodic som springer loss och nickar in ett högerinlägg från Simon Sandberg. 

Bajen som har problem med ett Örebro utan särskilt mycket att spela för i slutet av säsongen inleder andra halvlek med 1-1-målet färskt i benen och Junior passar på att dra ett skott utifrån i ribban.

2-1 kommer kort därefter och det är ingen skräll att det är Djurdjic som bufflar sig fram och trycker in den. Det är heller ingen skräll att Örebro tappar orken och att både 3-1, 4-1 och 5-1 ska komma innan matchen är slut.

Och när Vladimir Rodic gör både sitt andra och tredje mål för kvällen har han gjort sex mål på tre raka starter (med avstängningen mot Sirius däremellan).

Ny fråga: Finns det någon offensiv spelare i Hammarby som inte har haft en brutal formtopp i år?

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 ***

”Vi gjorde fem mål, vi släppte in två, så om du räknar vann vi med 3-0. Jag tar det alla dagar i veckan”.

Resonemanget är Muamer Tankovics efter att Hammarby spelat 5-2 hemma mot Elfsborg i juli. Det var i omgång 16 och de låg på en sjätteplats. 

Fram till och med den matchen hade de släppt in två mål sex matcher i rad. Tolv mål på sex matcher. Det ska så klart inte ett topplag göra. 

Efter det och fram till nu har de tätat till något, släppt förbi sig elva mål på tio matcher och hållit nollan i två av dem. Det är inte optimalt, men det innebär trots allt inte mer än en förlust på vägen heller. Och fotboll behöver bevisligen inte alltid börja bakifrån.

Att Hammarby har börjat framifrån i sin resa mot att etablera sig som ett allsvenskt topplag har trots allt fungerat så här långt.

För kollar man på tabellen ska de egentligen ligga betydligt längre ned sett till hur många mål de släpper in, men ändå ligger de trea med fyra omgångar kvar. Och de kan vinna SM-guld även om det är ett långskott.

Hur man än vill vrida och vända på slutresultatet så vann inte Hammarby den här matchen med 4-0, de vann med 5-1 efter att Mats Solheim stänkt in ett mål på tilläggstid.

Och den som ser hur det ser ut bakåt i första halvlek kommer inte ifrån att det fortfarande finns en hel del att jobba på till nästa säsong.

Men just nu spelar det faktiskt ingen roll. 

 

 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport