Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Therese Strömberg

Det spelar ingen roll – de skulle stängt det här

Harry Kane och Gianluigi Buffon kramas efter 2-2-matchen i Turin. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Christian Eriksen satte 2-2 för Spurs. Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENS

Juventus kom ut på planen och visade var skåpet skulle stå.

Det stod kvar i åtta minuter.

Sedan slog ett urstarkt Tottenham sönder det skåpet, och snickrade ihop ett eget.

Du slog dig till ro i soffan. Jaha, du blinkade? Higuain gjorde ett noll.

Du tänkte bara springa på toa lite snabbt? Higuain gjorde två noll.

Sitt kvar nu för guds skull, för det kommer mer.

Det är den tiden på året. Hoppet, förväntan, hymnen. Vi vet att våren bara är runt hörnet när Europas bästa fotbollslag ska göra upp i slutspelet i den finaste av turneringar.

Och vi kan inte slappna av ens för en sekund, för då finns risken att vi missar någonting.

Juventus har de senaste åren både dominerat i Serie A och varit ett lag att räkna med i Champions League. Men i en tid på säsongen då ligan i stort sett varit avgjord tidigare år går man nu ett jämnt tvålagsrace mot Napoli, och i Champions League är Tottenham med och visar att absolut framgång inte nödvändigtvis blir att räkna med på någon front i år.

Klurigt av Higuain

Tottenham var en av Champions League-gruppspelets giganter och tog sig obesegrat vidare från sin grupp med både Real Madrid och (ett förvisso svagt) Dortmund bakom sig. Framme i åttondelsfinalerna för blott andra gången någonsin tog det knappt två minuter innan uppförsbacken började.

En elegant frispark från Miralem Pjanic, en löpning och ett klurigt avslut från Gonzalo Higuain. 1-0 på Juventus Stadium.

Några minuter senare klev Ben Davies in för hårt mot Federico Bernardeschi och Higuain kunde sätta sitt andra mål för kvällen på straff.

Efter åtta minuter hade Juventus, med 22 raka Champions League-matcher på hemmaplan utan förlust och två finalplatser i närtid välkomnat Spurs in i slutspelet på ett utmärkt sätt.

Trodde de.

De ser ut att ryka i mars

Men ett urstarkt Tottenham kom tillbaka. Medan Higuain sköt utanför på ett superläge och dängde bollen i ribban på nästa straffspark (ja, de fick två, jag sa åt dig att inte blinka) imponerade Tottenhams kollektiva mentalitet återigen.

Efter att Spurs hittat in i matchen och tagit kommando över bollen kom Harry Kane ensam med Gianluigi Buffon och utnyttjade en av få svagheter hos den italienske jätten. Ett par steg åt vänster och sedan en enkel rullning i mål. 

2-1. Match igen. 

Och den var helt och hållet Tottenhams från och med nu.

Och på en frispark tjugo minuter från slutet fick Buffon smaka på dansk dynamit när Christian Eriksen tryckte in en frispark i ena hörnet.

2-2 på resultattavlan.

Ett ypperligt resultat för Tottenham som tar med sig två bortamål hem till returen på Wembley. En enorm besvikelse för Juventus som inför matchen inte hade släppt in mer än ett mål på sina 16 senaste matcher.

Obalanserad startelva, skador i truppen, ovanligt enkla missar av Buffon, det finns saker att peka på - men det spelar ingen roll. 

Juventus skulle ha behållit kylan och stängt den här matchen när de fortfarande hade möjligheten. 

Nu ser fjolårets finalist ut att ryka redan i mars.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!