Harry Kane och Gianluigi Buffon kramas efter 2-2-matchen i Turin. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅNHarry Kane och Gianluigi Buffon kramas efter 2-2-matchen i Turin. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Harry Kane och Gianluigi Buffon kramas efter 2-2-matchen i Turin. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Christian Eriksen satte 2-2 för Spurs. Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENSChristian Eriksen satte 2-2 för Spurs. Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENS
Christian Eriksen satte 2-2 för Spurs. Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENS
Therese Strömberg

Det spelar ingen roll – de skulle stängt det här

Publicerad

Juventus kom ut på planen och visade var skåpet skulle stå.

Det stod kvar i åtta minuter.

Sedan slog ett urstarkt Tottenham sönder det skåpet, och snickrade ihop ett eget.

Du slog dig till ro i soffan. Jaha, du blinkade? Higuain gjorde ett noll.

Du tänkte bara springa på toa lite snabbt? Higuain gjorde två noll.

Sitt kvar nu för guds skull, för det kommer mer.

Det är den tiden på året. Hoppet, förväntan, hymnen. Vi vet att våren bara är runt hörnet när Europas bästa fotbollslag ska göra upp i slutspelet i den finaste av turneringar.

Och vi kan inte slappna av ens för en sekund, för då finns risken att vi missar någonting.

Juventus har de senaste åren både dominerat i Serie A och varit ett lag att räkna med i Champions League. Men i en tid på säsongen då ligan i stort sett varit avgjord tidigare år går man nu ett jämnt tvålagsrace mot Napoli, och i Champions League är Tottenham med och visar att absolut framgång inte nödvändigtvis blir att räkna med på någon front i år.

Klurigt av Higuain

Tottenham var en av Champions League-gruppspelets giganter och tog sig obesegrat vidare från sin grupp med både Real Madrid och (ett förvisso svagt) Dortmund bakom sig. Framme i åttondelsfinalerna för blott andra gången någonsin tog det knappt två minuter innan uppförsbacken började.

En elegant frispark från Miralem Pjanic, en löpning och ett klurigt avslut från Gonzalo Higuain. 1-0 på Juventus Stadium.

Några minuter senare klev Ben Davies in för hårt mot Federico Bernardeschi och Higuain kunde sätta sitt andra mål för kvällen på straff.

Efter åtta minuter hade Juventus, med 22 raka Champions League-matcher på hemmaplan utan förlust och två finalplatser i närtid välkomnat Spurs in i slutspelet på ett utmärkt sätt.

Trodde de.

De ser ut att ryka i mars

Men ett urstarkt Tottenham kom tillbaka. Medan Higuain sköt utanför på ett superläge och dängde bollen i ribban på nästa straffspark (ja, de fick två, jag sa åt dig att inte blinka) imponerade Tottenhams kollektiva mentalitet återigen.

Efter att Spurs hittat in i matchen och tagit kommando över bollen kom Harry Kane ensam med Gianluigi Buffon och utnyttjade en av få svagheter hos den italienske jätten. Ett par steg åt vänster och sedan en enkel rullning i mål. 

2-1. Match igen. 

Och den var helt och hållet Tottenhams från och med nu.

Och på en frispark tjugo minuter från slutet fick Buffon smaka på dansk dynamit när Christian Eriksen tryckte in en frispark i ena hörnet.

2-2 på resultattavlan.

Ett ypperligt resultat för Tottenham som tar med sig två bortamål hem till returen på Wembley. En enorm besvikelse för Juventus som inför matchen inte hade släppt in mer än ett mål på sina 16 senaste matcher.

Obalanserad startelva, skador i truppen, ovanligt enkla missar av Buffon, det finns saker att peka på - men det spelar ingen roll. 

Juventus skulle ha behållit kylan och stängt den här matchen när de fortfarande hade möjligheten. 

Nu ser fjolårets finalist ut att ryka redan i mars.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag