Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Therese Strömberg

Den största vinnarskallen som världen har skådat

Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

När allt ser mörkt ut och tränaren påstår att det inte är så farligt att åka ur i åttondelsfinal finns han där.

Juventus sista pusselbit.

Han som drar av ett hattrick i säsongens mest pressade läge och visar att det faktiskt inte är över förrän det är över.

”Jag har vunnit fem Champions League. Atlético har noll.”

Det redan klassiska citatet kom efter det första mötet med Atlético Madrid. Det som slutade 2-0 och enligt i stort sett all historik och logik innebar att Juventus redan där och då var ute ur turneringen som Cristiano Ronaldo har gjort anspråk på som sin de senaste tio åren.

Och vi kan väl faktiskt någonstans enas i att om det är någon aktiv fotbollsspelare som har rätt att kalla Champions League för ”sin turnering” så är det han.

Det visade han ytterligare en gång på Juventus Stadium i kväll. 

Ronaldo kan göra i stort sett allt

Att Juventus gick in för att vända på det här dubbelmötet rådde det inga tvivel om redan från start. Man gör ett tidigt mål som döms bort, man dominerar den första halvleken mot ett svårpenetrerat försvar, och strax innan halvtimmen spelad skriver Cristiano Ronaldo 1-0 på tavlan med en stenhård nick.

Jan Oblak kan inte göra någonting och Ronaldo visar att han kan göra i stort sett allt.

För bara några minuter in i den andra halvleken innan han är där igen framför mål, med huvudet den här gången också. Du, jag och Jan Oblak tror att han räddar men det räcker inte, bollen är redan över linjen när han gör det och Cristiano Ronaldo är på väg att totalt överlista både ett av Europas tätaste försvar och en av världens bästa målvakter.

Vad är det egentligen vi ser här? 

I slutänden är det ett makalöst imponerande hattrick av en av de största vinnarskallarna världen någonsin skådat, och ett lag som faktiskt inte har något annat val än att vinna den här turneringen i år.

Patetiskt när han säger så

Tre motståndare, fem matcher. Det är vad som återstår innan Juventus hoppas stå på innerplan på just Wanda Metropolitano igen och fira. Men den matchen man gjorde borta mot Atlético är också den enda av sitt slag som man hade råd med i år.

För det är fakta att man inte köpte en 33-årig Ronaldo för över en miljard och dessutom bytte bort en 24-årig Mattia Caldara för att få hem en 31-årig Leonardo Bonucci för att säkra en åttonde raka ligatitel. Det hade man gjort oavsett.

Det är absolut starka, men framför allt relativt kortsiktiga värvningar och signalerna är inga andra än att det är dags att sätta de sista pusselbitarna på tusenbitarspusslet som ska forma pokalen med de stora öronen när man är klar.

Alla vet att det är så det ligger till. Därför blev det patetiskt när Massimiliano Allegri satt på en presskonferens inför returmötet med Atlético Madrid och sade ”om vi åker ur är det inte ett misslyckande”. 

Låt mig fixa ditt trasiga citat, Max. Och låt mig ta hjälp av av Ronaldos.

När den här säsongen är slut kommer Atlético Madrid fortfarande stå på noll Champions League-titlar. Om Ronaldo fortfarande står på fem är det ingenting annat än ett misslyckande.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!