Cristiano Ronaldo nätade två gånger om. Foto: "REAL MADRID V PARIS SAINT-GERMA / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN/IB VI IMAGESCristiano Ronaldo nätade två gånger om. Foto: "REAL MADRID V PARIS SAINT-GERMA / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN/IB VI IMAGES
Cristiano Ronaldo nätade två gånger om. Foto: "REAL MADRID V PARIS SAINT-GERMA / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN/IB VI IMAGES
Foto: OSCAR J. BARROSO / AFP7 / /IBL CORDON PRESSFoto: OSCAR J. BARROSO / AFP7 / /IBL CORDON PRESS
 Foto: OSCAR J. BARROSO / AFP7 / /IBL CORDON PRESS
Therese Strömberg

Då såg allt ut att skita sig för Real

Publicerad

På ena sidan mittlinjen: en sista chans att rädda säsongen.

På den andra: sökandet efter ett kvitto på miljardsatsningen.

Det är nu eller aldrig. 

Och Real Madrid leder i halvtid.

En tappad liga, ett uttåg ur inhemska cupen. Champions League är Real Madrids sista chans att rädda säsongen, och förmodligen Zinedine Zidanes sista chans att rädda jobbet. 

Real har tagit tre av de fyra senaste titlarna i turneringen. PSG har under de åren slitit som uppstickare, med en längtan efter att få visa att man faktiskt kan mäta sig med de allra största.

Med en ryggrad som varit på plats under en längre tid och en satsning under sommaren 2017 signalerade fransmännen att den här säsongen är de redo att ge sig ut i strid på riktigt. 

Redo att visa att de är mer än ett lag som leker hem en kvalitetsmässigt ifrågasatt liga år efter år för att sedan åka ur Champions League på inte sällan osmickrande vis.

Zidane såg alltmer besvärad ut

Det var två aggressiva och spelsugna lag som klev ut på Santiago Bernabéu under onsdagskvällen. Real pressade högt med vetskapen om vikten av att göra det första målet, det vitala i att hålla nollan. PSG med den omvända tanken.

Real Madrid gjorde vare sig det första målet eller höll nollan.

Efter 25 minuter fick Real Madrid en frispark strax utanför straffområdet, Cristiano Ronaldo stegade fram och sköt över. 

Sedan stod han för en ovanlig miss när han kom en mot en med Alphonse Areola. Men målvakten klev föredömligt ut från sitt mål och täckte upp.

Och Zinedine Zidane såg alltmer besvärad ut vid sidlinjen.

När Kylian Mbappé i stället tog sig fram på högerkanten, slog in bollen till Neymar i straffområdet som i sin tur lade den bakåt till Adrien Rabiot var det 0-1 på Bernabeu.

Ronaldo kom kort senare till skottläge med vänstern men sköt över igen.

Och allt såg ut att skita sig för Real.

Men strax innan halvtidsvila fick hemmalaget en gratischans tillbaka in i matchen när domare Gianluca Rocchi dömde straff. 

Real var tillbaka.

Och så här efter matchen känns det trots allt relevant att nämna att de här lagens vandrande miljardbelopp faktiskt levererar både kvalitet och underhållning på en nivå som inte liknar någonting annat.

Snurrfinter här, elastico där, livsviktiga räddningar och kreativa kombinationer.

Fransmännen kan nu försöka bäst de vill

Real Madrid har under den här säsongen visat upp svårigheter i att bibehålla dominans över två halvlekar. Att hålla uppe ett tydligt intresse för att fortsätta spela under de sista 45 minuterna. 

Det har ofta varit en bra första halvlek, en sämre andra.

I den här matchen saknade inget av lagen vare sig vilja eller chanser i den andra halvleken. Men kvällen var till slut de mesta mästarnas alldeles egen. Det dröjde tills vi var åtta minuter från slutet innan Ronaldo kunde knäa in 2-1 som ett slags lugnande medel rätt in i blodet på Zinedine Zidane. Och Marcelo var generös nog att bjuda på en dos till strax därefter.

3-1 med 90 minuter på matchklockan.

3-1 i halvtid mellan de två viktigaste matcherna den här säsongen.

Och nu kan fransmännen försöka bäst de vill hemma i Paris. 

Real Madrid släpper inte det här.

Eller?

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag