Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Therese Strömberg

Då såg allt ut att skita sig för Real

Cristiano Ronaldo nätade två gånger om. Foto: "REAL MADRID V PARIS SAINT-GERMA / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN/IB VI IMAGES
Foto: OSCAR J. BARROSO / AFP7 / /IBL CORDON PRESS

På ena sidan mittlinjen: en sista chans att rädda säsongen.

På den andra: sökandet efter ett kvitto på miljardsatsningen.

Det är nu eller aldrig. 

Och Real Madrid leder i halvtid.

En tappad liga, ett uttåg ur inhemska cupen. Champions League är Real Madrids sista chans att rädda säsongen, och förmodligen Zinedine Zidanes sista chans att rädda jobbet. 

Real har tagit tre av de fyra senaste titlarna i turneringen. PSG har under de åren slitit som uppstickare, med en längtan efter att få visa att man faktiskt kan mäta sig med de allra största.

Med en ryggrad som varit på plats under en längre tid och en satsning under sommaren 2017 signalerade fransmännen att den här säsongen är de redo att ge sig ut i strid på riktigt. 

Redo att visa att de är mer än ett lag som leker hem en kvalitetsmässigt ifrågasatt liga år efter år för att sedan åka ur Champions League på inte sällan osmickrande vis.

Zidane såg alltmer besvärad ut

Det var två aggressiva och spelsugna lag som klev ut på Santiago Bernabéu under onsdagskvällen. Real pressade högt med vetskapen om vikten av att göra det första målet, det vitala i att hålla nollan. PSG med den omvända tanken.

Real Madrid gjorde vare sig det första målet eller höll nollan.

Efter 25 minuter fick Real Madrid en frispark strax utanför straffområdet, Cristiano Ronaldo stegade fram och sköt över. 

Sedan stod han för en ovanlig miss när han kom en mot en med Alphonse Areola. Men målvakten klev föredömligt ut från sitt mål och täckte upp.

Och Zinedine Zidane såg alltmer besvärad ut vid sidlinjen.

När Kylian Mbappé i stället tog sig fram på högerkanten, slog in bollen till Neymar i straffområdet som i sin tur lade den bakåt till Adrien Rabiot var det 0-1 på Bernabeu.

Ronaldo kom kort senare till skottläge med vänstern men sköt över igen.

Och allt såg ut att skita sig för Real.

Men strax innan halvtidsvila fick hemmalaget en gratischans tillbaka in i matchen när domare Gianluca Rocchi dömde straff. 

Real var tillbaka.

Och så här efter matchen känns det trots allt relevant att nämna att de här lagens vandrande miljardbelopp faktiskt levererar både kvalitet och underhållning på en nivå som inte liknar någonting annat.

Snurrfinter här, elastico där, livsviktiga räddningar och kreativa kombinationer.

Fransmännen kan nu försöka bäst de vill

Real Madrid har under den här säsongen visat upp svårigheter i att bibehålla dominans över två halvlekar. Att hålla uppe ett tydligt intresse för att fortsätta spela under de sista 45 minuterna. 

Det har ofta varit en bra första halvlek, en sämre andra.

I den här matchen saknade inget av lagen vare sig vilja eller chanser i den andra halvleken. Men kvällen var till slut de mesta mästarnas alldeles egen. Det dröjde tills vi var åtta minuter från slutet innan Ronaldo kunde knäa in 2-1 som ett slags lugnande medel rätt in i blodet på Zinedine Zidane. Och Marcelo var generös nog att bjuda på en dos till strax därefter.

3-1 med 90 minuter på matchklockan.

3-1 i halvtid mellan de två viktigaste matcherna den här säsongen.

Och nu kan fransmännen försöka bäst de vill hemma i Paris. 

Real Madrid släpper inte det här.

Eller?

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!