Foto: Icon Sport
 Foto: Icon Sport
Robert Börjesson

Svårt att inte drömma om det

Publicerad

PARIS. Vem vill inte se honom tysta England - igen?

Vem vill inte att han stannar i den europeiska toppfotbollen.

Men jag skulle inte flytta till Premier League om jag var Zlatan.

Det är svårt att inte drömma om Zlatan Ibrahimovic i Premier League när man läser de engelska tidningarna i dag, speciellt när man tänker att han skulle kunna hamna hos José Mourinho i Manchester United och ställas mot den gemensamma fienden Pep Guardiola i lokalrivalen Manchester City. Eller om man börjar leka med tanken på att han återförenas med Arsène Wenger, tränaren som han nobbade 16 år gammal med de nu klassiska orden "Zlatan doesn't do trials". Men ser man det bara krasst så har Zlatan inget att vinna på att flytta till Premier League.

Det fanns en tid då England inte förstod Zlatans storhet.

Och mycket av kritiken berodde på att engelsmän inte följer spansk eller italiensk fotboll speciellt noggrant.

Jag vet inte hur många gånger jag hört britter avfärda honom med standardsågningen: "Not even good enough for my pubteam".

Inte ens en korpspelare.

I dag kan han knappt bli mer älskad i mitt gamla hemland.

Jag har svårt att se hur han ska kunna leva upp till den hypen.


De engelska journalisterna på Parc de Princes såg nyförälskade ut när de pratade om Zlatan efter tisdagens åttondelsfinal.

Men engelska journalister är väldigt lynniga och ombytliga.

Fråga Chelseas Diego Costa som är hjälte och djävul om vartannat.

Vill Zlatan ge sig in i den skärselden 34 år gammal.

Varför inte fortsätta arbetet med PSG i stället där han redan är inkörd i spelstilen och känner lagkamraterna.

i Premier League skulle han dessutom behöva vänja sig vid fler tuffare matcher än i Ligue 1. Det finns inga lätta motståndare i Premier League. Du kan aldrig gå på halvfart. Och varenda back kommer möta Zlatan som om det var hans livs viktigaste utmaning. Inget tyder på att Zlatan inte skulle klara det. Titta bara på den fantastiska fotbollen han spelat den här säsongen, 34 år gammal. Men vill verkligen Zlatan utsätta sig för det livet i det här skedet av karriären när han inte längre har något att bevisa. Visst, man hör fortfarande ibland folk spekulera i om Zlatan skulle fungera i Premier League. Men det blir allt mer ovanligt. Det är ingen som tvivlar på det längre. Jamie Carragher listade ju också nyligen i SPORT-Expressen alla skäl, som en fotbollens "CSI"-tekniker, varför Zlatan skulle göra succé i England även på fotbollskarriärens höst.

Men kanske vill Zlatan testa Premier League, som ett kul sista minne från den internationella toppfotbollen.

Och kanske vill han, precis som vi, att den där resan till Kina eller USA dröjer ytterligare några år, Det är faktiskt den enda anledningen till varför jag skulle säga "Åk till England!" om jag var Mino Raiola.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag