Foto: Alessandra TarantinoFoto: Alessandra Tarantino
 Foto: Alessandra Tarantino
Foto: Andrew MedichiniFoto: Andrew Medichini
 Foto: Andrew Medichini
Robert Börjesson

Finger i ansiktet på tvivlarna

Publicerad

Ena dagen sur primadonna.

Nästa dag matchhjälte.

Någon borde våga tala om för Cristiano Ronaldo vilken version av fotbollsstjärnan som världen gillar.

Det har varit revanschernas vecka i Champions League.

Edinson Cavani tystade kritikerna i Paris. I Belgien svarade Wolfsburg fansen som med en banderoll bett dem "få arslet ur vagnen". Och i Rom kom Cristiano Ronaldos respons till de som sa att han inte gjorde tillräckligt många mål på bortaplan med ett skott i krysset.

Det var hans 40:e mål bara i Champions League-slutspel.

Oerhört imponerande.

Och säkert skönt för Ronaldo i hans egen interna tävling med Lionel Messi som samma kväll blev den första att göra över 300 mål i La Liga.

Inför Champions League-matchen i Rom lämnade en ömhudad Cristiano Ronaldo en presskonferens i protest för att han fick en fråga om bristen på bortamål.

Det är den typen av onödiga primadonnafasoner som gör att det är så svårt att helhjärtat omfamna Cristiano Ronaldo.

Sedan gjorde han sin klackfint och satte det viktiga 1-0-målet, visserligen via Romas lagkapten Alessandro Florenzi, och visade varför det är så svårt att inte älska vad han kan göra med en fotboll.

 

Zinedine Zidane, i sin första Champions League-match som tränare, skickade ut ett lag som framför allt skulle parera ett Roma som väckts till liv av Luciano Spalletti.

Zidanes Real Madrid var en tungviktsboxare som i första hand gick ut för att låsa sin motståndares armar.

Men när sedan Ronaldo med sin fantastiska individuella prestation satte det första målet i början av andra halvlek fick Zidane matchen precis dit han ville. Roma jagade ursinnigt en kvittering, blev utdragna i en bländande och händelserik andra halvlek, inte lika koncentrerade i sitt försvarsspel och till sist kunde inhopparen Jese driva bollen från halva plan, ohotad, och sätta ett snyggt skott vid ena stolpen.

Game over.

Roma så gott som utslagna.

Det hade behövt den där straffen när Dani Carvajal kapade Alessandro Florenzi.

Nu känns det... kört.

Med tanke på hur många som sagt att den rutinerade Luciano Spalletti skulle sätta rookien Zidane på plats var det väl också ett slags finger i ansiktet på tvivlare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag