Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Robert Börjesson

Börjesson: Drömstart för van Gaals United

MANCHESTER. Nya spelare för en miljard kronor. Men Ashley Young var fortfarande lagets bästa utespelare.

Segern mot Tottenham var en drömstart för Louis van Gaal. Och när slutsignalen löd hade Old Trafford glömt David de Gea.

I centrala Manchester var det en 100 meter lång kö till något som kallades Shirt Amnesty inför matchen.

Unitedfans kunde byta ut sin Angel di Maria-tröja och få en ny med ett nytt namn. De flesta valde säkra namn som Wayne Rooney. Den här United-truppen med nya spelare som Sergio Romero, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger och Memphis Depay är fortfarande ett frågetecken och det var tidigt också väldigt tyst på Old Trafford som om hemmafansen försökte lista ut hur höga förhoppningar de ska våga ha inför säsongen.

Var det här United-laget står blev inte mycket tydligare efter 90 minuter. Efter förra säsongens usla inledning var naturligtvis en seger mot Tottenham en drömpremiär, speciellt efter att ha tvingats peta sin bästa spelare David de Gea i sista stund för att han var för fokuserad på en flytt till Real Madrid. På hederläktaren var det också trångt med målvakter.

Utfrysta Victor Valdes och David de Gea, satt bredvid Anders Lindegaard och såg hur Spurs pressade Uniteds försvar till misstag och hur lagets nya förstamålvakt Sergio Romero, som fram till premiären inte spelat en minut med sin backlinje, slog några horribla pass till sina försvarare. Det var Spurs som hade initiativet och Christian Eriksen borde ha förvaltat Harry Kanes underbara pass, över Uniteds backlinje, betydligt bättre i början av första halvlek.

Det var lätt att lida med Tottenham, kanske framförallt Kyle Walker, när United gjorde segermålet. NabilBentaleb gav bort bollen, United kontrade, Ashley Young frispelade Wayne Rooney som inte hann få iväg ett skott innan Walker slog den i eget mål i ett misslyckat försök till rensning. Då hade Walker rusat hem från halva plan, tagit ett enormt ansvar för att rädda sitt lag, bara för att bli syndabock.

 

Den typen av arbetsinsatser och kämpaglöd kommer Tottenham må bra av den här säsongen. De ska nog trots allt ta självmålet som ett gott tecken. Vilka goda tecken det fanns för United-fansen. Memphis Depay visade bara stundtals vad han kan, men det var fint att se hur mycket Rooney och den unga holländaren pratade och stöttade varandra på plan.

Sergio Romero fick göra några vassa räddningar som visade vad han kan och Matteo Darmian var inte överraskande väldigt trygg på på högerbacken. Morgan Schneiderlin var ojämn och det ska bli spännande att se hur han hanterar den press och de ökade krav som kommer av att spela för Manchester United.

I Southampton kunde han inte göra något fel. Här förväntas han vara en hjälte i varje match. Tottenham tröttnade i andra halvlek, kanske borde de inte ha spelat träningsmatcher så nära inpå premiären, och segern var aldrig i fara. Men det bestående intrycket från premiären var ändå att den här årgången Manchester United behöver mer tid för att nå sitt max.

Och även om Premier League är ett maraton så ser inget av lagen ut som Premier League vinnare just nu.David de Gea,han lämnade Old Trafford till sången "Sergio Romero, Sergio Romero". Det kändes mer som en passning till Uniteds egentliga förstamålvakt än en hyllning till Romero.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!