Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Robert Börjesson

Börjesson: Det kan bli en klassisk guldjakt

JAGADE. Chelsea firar efter guldet i våras - och de regerande mästarna jagas nu av tre lag på jakt efter upprättelse. Foto: Mike Hewitt
REVANSCHLÄGE. Ska David Silva, Sergio Aguero och Manchester City få revansch den här säsongen? Foto: Paul Greenwood/Bpi/Rex
TUFF START. Wayne Rooney och Manchester United måste ta ett nytt steg under tränaren Louis van Gaal. Foto: Alex Livesey
JUBELDAGS? Blir det guldjubel för Arsenal och Alexis Sanchez i år? Med nyförvärvet Peter Cech i truppen väntas svar på den eviga frågan hur bra Londonlaget blir med en stabil målvakt i truppen. Foto: Tony O'Brien

LONDON. En belåten och kaxig mästare med 400 miljoner kronor i fickan.

Tre utmanare på jakt efter upprättelse.

Väntan är över. I dag börjar äntligen den stora revanschsäsongen för Manchester United, Arsenal och Manchester City.

Det kan bli en klassisk guldjakt. Men Louis Van Gaal har redan fått en mardrömsstart.

Manchester United tvingas inleda säsongen utan sin viktigaste spelare.

Frågor inför säsongen

Manchester United

Är Louis van Gaal rätt tränare för Manchester United. Tar han klubben åt rätt håll i tillräckligt högt tempo? Den här säsongen kan holländaren inte längre komma med ursäkten om att det är någon annans trupp.

Petr Cech

Köpet har med rätt hyllats och ger oss äntligen svaret på den ständiga frågan om hur bra Arsenal egentligen är med en stabil målvakt. Men varför släpptes Cech av José Mourinho. I går påstod ex-spelaren och brittiska tv-experten Jamie Redknapp, som har bra ingångar i Chelsea att mästarna släppt Cech för att han inte lämnar mållinjen lika gärna och aggressivt längre.

José Mourinho fick ett nytt fyraårskontrakt värt nästan 400 miljoner kronor.

Hans mittbacksveteran John Terry anklagades för att regelvidrigt försöka värva sin tänkta arvtagare John Stone från Everton.

Jamie Carragher gick ut och påstod att ingen av Liverpools, Manchester Uniteds, Manchester Citys eller Arsenals många uppskrivna värvningar i sommar skulle platsa i Chelseas startelva.

 

Ingen nyhetsbomb väckte dock England lika intensivt i går som Louis van Gaals besked om att han inte längre litar på sin allra viktigaste spelare.

En fantastisk David de Gea räddade Manchester United förra säsongen, men Louis van Gaal menar att målvakten är för okoncentrerad och splittrad efter alla uppvaktningar från Real Madrid och Rafael Benitez. Det är naturligtvis en helt absurd situation och en mardröm för ett Manchester United som drömmer om att sätta José Mourinho på plats.

Hur kan en så stor klubb som Manchester United, som lagt så mycket kraft och så många miljarder på att bygga Louis van Gaals Manchester United 2.0, försätta sig i en målvaktskris dagen innan en ligapremiär, dagen innan den stora revanschsäsongen startar.

Det här borde man naturligtvis ha hanterat mycket tidigare.

Det här borde Louis van Gaal ha kunnat förutse.

Han har redan en bra målvakt, Victor Valdes, i frysboxen. Nu placeras David de Gea där också

Och redan i går ledde det till nya frågor i brittiska medier om Louis van Gaal är rätt manager för Manchester United.

 

Det ska bli intressant att se hur Manchester Uniteds hemmafans behandlar David de Gea i dag. De skulle antagligen inte få spela Champions League-kval i år om det inte vore för spanjoren, men ingen gillar en spelare som ser dig som sitt andrahandsval.

Samtidigt som Louis van Gaal funderade på om han skulle starta med 22-åriga Sam Johnstone eller Sergio Romero som inte spelat en minut med United än fick José Mourinho en check på nästan 400 miljoner kronor. Det är lite skillnad på förberedelser.

 

Vem som vinner guldet? Det är verkligen inte det viktigaste i år. Det viktigaste är att vi får en riktig guldkamp. Premier League har inte råd med ännu en säsong där Chelsea defilerar i mål.

Just därför är det så viktigt att ett storköpande Manchester United har en tränare som äntligen säger det förbjudna: Manchester United behöver fler och större superstjärnor i samma klass om Eden Hazard och Lionel Messi.

Eller att Manchester Citys redan utdömda tränare Manuel Pellegrini inte bara lovar revansch utan dessutom köper Englands hetaste talang Raheem Sterling för ett belopp som de flesta fortfarande skakar på huvudet åt. Eller att det i i norra London nu finns ett Arsenal som äntligen fått en världsmålvakt i Petr Cech.

Vi behöver en rejäl guldjakt. Ge oss en guldjakt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!