Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Pär Andersson

Andersson: Kanske var det slutet på allt

Är Sanna Kallurs karriär på nytt i fara?

Blev det där tårfyllda loppet i Karlsruhe för några veckor sedan hennes absolut sista?

Kanske.

Samtidigt är nog beslutet att ställa in resten av inomhussäsongen det absolut smartaste som Sanna kan göra.

Jag träffade Sanna Kallur i Albufeira, en liten semesterort på den portugisiska sydkusten, en majdag 2009.

Då hade det gått snart ett år sedan fallet i Peking-OS och en stressfraktur i smalbenet hade tvingat fram ännu en operation.

Den portugisiska solen sken och jag frågade Sanna om hon hade påverkats mycket av det som hände i Peking och veckorna därefter. Hon svarade:

- Jag hoppas jag blev lite klokare på köpet. Jag tänker inte stirra mig blind på ett visst datum att börja tävla och göra upp planer. Det var det jag gjorde förra säsongen. Jag visste egentligen ingenting om min skada utan jag hade bara tävlingar i huvudet. Och så... Nä. Det blev ju inte bra. Nu ska jag inte göra om det misstaget.

 

Så nu när beskedet kom att det bara blev en enda tävling i vinter, de två lyckade och glädjetårsfyllda loppen i Karlsruhe i slutet av januari, känns det ändå som ett mycket klokt beslut.

Sanna Kallur har nog lärt sig väldigt mycket under de här skadefyllda åren, och inte minst att verkligen lyssna på sin kropp.

Så när smalbenet inte skriker "GO!", som Sanna själv skriver på sin blogg är det så klart helt rätt att låsa in sig i huset hemma i Falun och se XL-galan i Globen och EM i Prag på tv i stället för att tävla själv.

Kanske gå ut och lägga krokben för nån norrman i skidspåren under längd-VM där hon är ambassadör.,

Och om hon tillsammans med tränaren Torbjörn Eriksson under vintern och våren lyckas få ordning på smalbenet igen, finns fortfarande chansen om snabba häcklopp på stjärnfyllda galor i sommar.

Samtidigt finns nog även chansen, eller snarare risken. att loppet i Karlsruhe blev hennes sista.

För även om jag tycker dagens beslut är smart, så känns OS i Rio ytterligare en bit längre bort nu.