Foto: Jan Düsing
 Foto: Jan Düsing
Mattias Ek

Frölunda verkar få en lång vinter

Publicerad

Frölunda ser ut att få en lång vinter sida vid sida med slutspelsstrecket.

Men nu får det vara slut med målvaktstavlor och försvarstabbar.

Nästa gång det ska förstärkas med lockoutade NHL-spelare bör det vara Henrik Lundqvist och Erik Karlsson.

Det är lätt att göra en målvakt till syndabock. Snacka om att bedömas efter sina missar. Vi är inte alls lika hårda när det bränns lägen i anfallszonen, det är när målvakten släpper ett billigt mål vi suckar och minns.

Frölundas målvakt Julius Hudacek har vunnit den interna kampen med Patrick Galbraith, men i jämförelse med superdansken Frederik Andersen från förra säsongen så har Hudacek ändå inte spridit den trygghet som krävs i Scandinavium.

Hudacek blandar jätteräddningar med bottennapp. Mot Luleå gav han bort 1-0-målet. Mot Luleå! Det kostade två poäng på hemmaplan.

Och Frölunda, som haft många viktiga spelare borta under hösten, har inte hittat flytet. Att laget efter 19 omgångar bara är någon ynka poäng ovanför slutspelsstrecket och kvaltippade Timrå är långt i från godkänt.

Att missa slutspel skulle vara enormt dyrt för Frölunda, som har haft en publikkris mest hela hösten, och därigenom förlorat massor av pengar.

Frölunda har dessutom gjort sig ovän med Hockeyligan genom att ersätta skadade centern Mathis Olimb med Coloradocentern Matt Duchene. Inte blev det bättre när Chicagos Viktor Stålberg fick ersätta Dick Axelsson.

Duchene har varit okej, men inte riktigt levt upp till sin superstatus. Stålberg har varit väldigt bra. Mot Luleå brände de var sin straff, eller rättare sagt. Johan Gustafsson väntade ut dem. Han tog alla tre straffarna.

Men när Frölunda nu ska ersätta långtidsskadade backen Pierre Johnsson bör klubbledningen tänka strategiskt och något mer långsiktigt.

Det verkar skattemässigt bli för dyrt att förlänga med Stålberg på grund av att han har vistats i Sverige för många dagar det här året.

Duchene? Spara de pengarna också.

Härda i stället ut tills Henrik Lundqvist är redo att dra på sig Frölundatröjan. Han löser målvakts- och publikfrågan i ett nafs.

Och i nästa månadsskifte kan fantastiske Erik Karlsson lämna Jokerit för spel i Frölunda.

En världsartist worth waiting for.

***

Snygg 3-0-seger av Linköping borta mot Modo efter 5-0-smällen hemma mot HV 71 senast.

Reserven Andreas Andersson fick en perfekt start som Christian Engstrands vikarie undre den flera veckor långa skadefrånvaron. Andersson höll nollan, räddade samtliga 38 skott, samtidigt som Pär Arlbrandt levererade ett mål och två assist. Jag undrar om LHC kan behålla Arlbrandt? Killen fyller 30 år om någon vecka och vill väl testa utlandsmarknaden nu.

***

Det blev Växjö och Tomi Kallio som bröt HV 71-målvakten Gustaf Wesslaus 14 matcher långa segersvit. Kallio hade läst på och satte sin straff högt högt.

***

Över 7 000 personer på Färjestad-Rögle. Kul! Och snacka om ohotad hemmaseger. Alexander Salák radar upp nollor och är redan uppe i fyra den här säsongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag