Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Mattias Ek: Det måste rättas till av Örebro

Djurgården pustar ut och firar jul på säker mark.

De två sämsta lagen, Rögle och Leksand, har gripit var sitt halmstrå på slutet och har nog fått hoppet tillbaka.

Men Örebro? Vad händer med Örebro? Där har bottentrion hittat en språngbräda uppåt.


Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Det är aldrig roligt att tillbringa speluppehåll på fel sida av strecken i SHL eftersom det dröjer så pass lång tid innan man får en chans att fixa till saker och ting som de egentligen borde se ut.

Djurgården och Leksand har genom sina krampaktiga starter på SHL-hösten cementerat sig i botten av tabellen för en lång tid, men det börjar åtminstone synas ljusningar hos båda lagen.

Så hur mår lagen i botten av SHL?

11) Örebro

Förlusterna (0-5 och 2-3) i dubbelmötet med jumbon Rögle kan rentav ha förvandlat ÖHK till en kvalkandidat. Örebro, där huvudtränaren Kent Johansson försvann tidigt i höstas, har misslyckats med en rad nyckelvärvningar. Joakim Andersson från Detroit har inte kunnat spela en match på grund av skador och har heller inte blivit ersatt. Martin Johansson har också missat massor av matcher på grund av skador och inte varit sig lik.

■■Tom Wandell har floppat även om han hade två assist i slutet mot Rögle i går.

Och nu pyr ett missnöje med laguttagningarna eftersom backarna Dominique Heinrich och Petr Zamorsky har varit petade. Och det är inte vem som helst, utan den slovakiske landslagsmålvakten Julius Hudacek, som i Nerikes Allehanda har klagat över att de inte fick spela mot Rögle. Det fick å andra sidan inte han själv heller... Men målvakts-Julius har rätt i att Örebro saknar spelskickliga backar.

■■Det måste Örebro rätta till.

För laget har väldigt svårt att komma till skott i offensiven. 594 skott är näst sämst i SHL. I boxplay är man sämst.

Undrar om Örebro kör vidare med "bara" Johan Tornberg och Lars Ivarsson som tränarpar eller om man vill förstärka i båset?


12) Djurgården

Den usla starten, med bara åtta poäng på 13 matcher, gör att säsongen är och förblir en kamp för Djurgården. Laget har fortfarande stora problem att ta sig in framför motståndarmålen – och göra mål. Men eftersom man har korrigerat den överoptimistiskt offensiva spelmodellen till en något mer försvarsinriktad och verklighetsanpassad spelmodell har poängen börjat ramla in. Att nå slutspel blir ändå enormt svårt.


13) Leksand

Nykomlingarna saknade toppspelare när laget gick in i säsongen, men mycket tack vare "Perra" Johnssons entusiasm och ett driv på träningar och matcher från minsta junior och framåt har Leksand snarast överpresterat i SHL.

■■Att inte ligga sist är en bedrift med tanke på förutsättningarna.


14) Rögle

Det har gungat något enormt för Ängelholmsklubben. När det ett tag såg ut att lyfta vände tvärt neråt ända till jumboplatsen. De sex poängen på två dagar mot Örebro var ett välbehövligt livstecken.