Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Mattias Ek

Ek: Tack för att vi får en femte fest på Hovet

Foto: C More

Så mycket nerv. Så många blåmärken. Så vansinnigt mycket spänning.

Det går inte att få nog av Tingsryds och AIK:s kamp för att nå SHL.

Tack för att vi får en femte fest på Hovet onsdag kväll!

Matchfakta, hockeyallsvenska finalen:

Tingsryd–AIK 3–2 (2–2, 1–0, 0–0)
match 4 i bäst av 5
Första perioden: 1–0 (0.22) Joakim Högberg (Denny Kearny, Eric Castonguay) spel fem mot fyra, 2–0 (0.54) Emil Forslund (Adam Persson), 2–1 (16.02) Christian Sandberg (Mikael Lindqvist), 2–2 (18.08) Daniel Olsson–Trkulja (Mikael Lindqvist).
Andra perioden: 3–2 (6.04) Markus Persson (Patrik Nilsson, Adam Åkesson).
Skott: 24–35 (6–16, 10–12, 8–7)
Utv, Tingsryd: 5x2, AIK: 3x2.
Domare: Patric Bjälkander, Kungälv
Publik: 3 650.
2–2 i matcher.

Det bara smäller.

Tingsryd och AIK är duellen före duellen mot Karlskrona om en plats i SHL. Att spelarna kan höra sorlet från festen en våning upp i hockeyns seriesystem råder det inget tvivel om.

När pucken i den fjärde finalen mellan de här grymma allsvenska lagen tog det bara fyra (!) sekunder innan kaoset utbröt. AIK:s erfarne center Tobias Ericsson fick upp klubban för högt i en kamp med Tingsryds poängmaskin Eric Castonguay. Det kostade två minuter i utvisningsbåset.

18 sekunder senare, efter 22 sekunder (!) sköt Joakim Högberg 1-0 för Tingsryd i powerplay. Det fick den vanligtvis stabile och trygge AIK-målvakten Gustaf Lindvall att vackla.

För efter 54 sekunder kunde Tingsryds Emil Forslund skjuta 2-0 direkt efter en tekning. Jublet bland de omkring 3 500 hemmafansen i Nelson Garden arena hade kunnat knäcka vilken motståndare och vilken coach som helst.

Men inte AIK och Roger Melin.

Under tumultet i Tingsryd tänkte och agerade han utan att röra en min . Han bytte ut Lindvall och dammade av reserven Robin Rahm. AIK skakade av sig chockstarten, bet ihop, gjorde både 1-2 och 2-2 i samma period.

Och hade en puck nära mållinjen. Så nära var AIK 3-2. Men närmare än så kom egentligen inte Roger Melins gäng. Den här gången.

 

Genom Markus Perssons prickskytte till 3-2 har Tingsryd tvingat fram en femte och helt avgörande finalmatch på Hovet i Stockholm. Det har varit massor av folk på de två första matcherna, faktiskt 13 858 åskådare vilket hade räckt för att fylla Globen.

Men Hovet är AIK:s (och Djurgårdens) hemmaborg. Så Tingsryd kommer att åka dit med knutna nävar, och något skimrande i blicken.

I detta Tingsryd finns det ingen som fegar för att ställa eller slänga sig i vägen för ett slagskott.

Segerskytten Persson tog en puck i knävecket för att hjälpa målvakten Johannes Jönsson till en stormatch i kassen.

Medan AIK gjorde ett målvaktsbyte tog Jönsson 33 av 35 skott.

 

På målvaktsfronten är det fördel Tingsryd inför avgörandet. Det är heller inget snack om att AIK riskerar att känna pressen på sig att vinna inför hemmafansen. Det förväntas av AIK.

I den fjärde finalen fick AIK två nya skador när både backen Jacob Spångberg och forwardstalangen Robin Kovacs klev av i den andra perioden och statusen inför avgörandet är i högsta grad oklar.

Det hjälper inte AIK som redan har Örebrovärvningen Stefan Johansson och centern Oscar Steen borta resten av säsongen.

Tingsryd har med andra ord en jättechans att knocka AIK.

Men precis som Roger Melin visade kyla nog att ta AIK tillbaka i den fjärde finalen är han mannen som kan trycka på rätt knappar i avgörandet.

Tippa?!Blundar och säger AIK.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!