Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Mathias Lühr

Mathias Lühr: AIK:s Charlie Granfelt kan offras som vd

FÅR BÅDA GÅ? FotbollsExpressen.se har tidigare avslöjat att Rikard Norling sparkas - nu finns uppgifter om att vd:n Charlie Granfelt (bilden) också får gå. Foto: Roger Vikström
Räkna inte med några svar i dag.
Men jag anar en deal i AIK.
Att "offra" en vd för att kunna sparka en tränare.
Det är givetvis mina egna funderingar, men enligt min information så kommer vd Charlie Granfelt och tränare Rikard Norling knappast att få behålla sina jobb i AIK efter den här säsongen.
Affärslejonen i AIK Fotboll AB:s styrelse anser inte att Granfelt håller måttet för att driva klubben, och vd:n satt mycket löst redan innan hans och sportchefen Ola Anderssons avgångar krävdes inför och under senaste matchen mot Helsingborg på Råsunda.
Det var en supporterprotest som stöd för tränaren Rikard Norling, som ledningen redan i somras bestämde sig för att kicka efter säsongen.
Och vad skulle vara en bättre lösning på den tuffa ekvationen - att genomföra tränarförändringen - än att blidka fansen med ett vd-offer?

Låter väldigt mycket "Dallas"

Jag vet att det oroas en hel del bland dem som kommer hållas ansvariga för Norlings avsked, och detta kan på papperet ses som en lämplig kompromiss.
Visst, det låter väldigt mycket "Dallas", men jag vet att det är en av de tänkbara lösningarna som kommer att diskuteras under den närmsta tiden.
Ja, kanske redan i morgon. Då presenteras kvartalsrapporten, som i sig säkert kan innebära en rejäl smäll med tanke på de vikande publiksiffrorna på Råsunda, på ett styrelsemöte - men enligt uppgifter till FotbollsExpressen.se ska det också finnas sportsliga och möjligtvis även vd-punkter på dagordningen.
Några officiella besked gällande Rikard Norlings vara eller icke vara som AIK-tränare kommer dock inte att levereras.
Några sådana beslut fattas inte i dag.
Det lär i stället komma i nästa vecka, då det sportsliga ska nagelfaras av AIK:s sportsliga ansvariga, däribland sportchefen Ola Andersson och ungdoms- och utvecklingsansvarige Leif Karlsson.
Utgången är inte direkt svårtippad.

Skakig åktur väntar

Det är också Leif Karlsson som sköter kontakten med Väsbys tränare Mikael Stahre, som är anställd av AIK Fotboll AB och är Rikard Norlings förväntade efterträdare.
Enligt mina uppgifter ska Stahre också vara redo att ta över som chefstränare i AIK, trots turbulensen kring Norlings framtid.
Har sagt det några gånger nu, men räkna med en hel del förändringar i AIK till nästa år.
Och åkturen fram till nästa säsongsstart lär inte direkt bli "smooth" hela vägen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!