Norrköping möter Malmö i kvartsfinal i Svenska cupen. Foto: Josefine LofteniusNorrköping möter Malmö i kvartsfinal i Svenska cupen. Foto: Josefine Loftenius
Norrköping möter Malmö i kvartsfinal i Svenska cupen. Foto: Josefine Loftenius
Hammarby och AIK möts i ett derby. Foto: Magnus Liljegren - IblHammarby och AIK möts i ett derby. Foto: Magnus Liljegren - Ibl
Hammarby och AIK möts i ett derby. Foto: Magnus Liljegren - Ibl
Mathias Lühr

Riggat?! Det är för bra för att vara sant

Publicerad

Wow!

Var den här lottningen riggad?

Varma och kalla bollar i skålen?

Jag var tvungen att fråga Daniel Nannskog som stod för härligheten.

Det är ju för bra för att vara sant.

Som om den här säsongen behövde en mer kraftfull spark i baken, så kom nu lottningen till kvartsfinalerna.

Resultatet?

Som en dröm!

Först, ännu ett kittlande 08-derby på Friends arena.

AIK mot Hammarby.

En potentiell jättefest, även om jag har svårt att se AIK sälja biljetter i en sådan hastighet att man kommer upp i de 41 063 som dök upp för ganska exakt ett år sedan.

Men derbyt blir till ett tungt cuprevanschmöte, för ingen har nog glömt hur allsvenska nykomlingen Bajen kom till Solna och spräckte partybubblan i en snudd på fullsatt Nationalarena i fjol.

Och visst har Hammarby chansen den här gången också.

Man rider på en (i och för sig) kort framgångsvåg, och vändningen mot Djurgården i söndags (3-1) var imponerade på ett effektivt sätt - även om det offensiva spelet fortsatt lämnar en del att önska.

Samtidigt lider AIK av mängder av skador på nyckelspelare som Dickson Etuhu, Jos Hooiveld, Denni Avdic och Ebenezer Ofori. Tre extra vilodagar - efter flytten av matchen från lördagen den 12 mars till tisdagen den 15 mars - är nog välbehövliga.

Men det här känns som en slantsingling på förhand sett till skador, form och en alldeles nyinrullad gräsmatta.

Mitt tips: Hammarby vidare.

 

Malmö FF mot IFK Norrköping jublade vi över när det allsvenska spelschemat släpptes.

Nu får vi ett ännu tidigare tungviktsmöte, och det känns mycket intressant.

Malmö FF är i mina ögon en rätt given favorit, inte minst med tanke på att man nu har fått fart på målskyttet och dessutom har hemmaplan.

IFK Norrköping har dock inte haft några direkta problem med att agera "underdog" det senaste året och att vinna i Malmö har man ju rätt fina och färska minnen från, om man säger så.

Mitt tips: Malmö FF vidare.

 

Jag måste säga att Kalmar FF imponerade på mig när man i helgen städade av Elfsborg på Borås arena och säkrade avancemanget.

Rasmus Elm ser kanske inte ultrarapp ut i benen, men han är nu tillräckligt stark för att kunna dominera matcher även mot toppmotstånd.

Dessutom måste assisterande tränaren Henrik Rydström ha tagit med sig någon typ av attityd in i A-laget, för det ser i alla fall tillfälligt ut som om Kalmar FF håller på att transplantera in en ny ryggrad i föreningen.

Helsingborg har inget att förlora, Henrik Larsson kan slänga allt han har mot motståndet och hoppas på ett resultat.

Det vore en stor framgång för Larsson och hans ekonomiskt krisdrabbade HIF att nå en semifinal i Svenska cupen.

Mitt tips: Kalmar FF vidare.

 

Den sista matchen känns som den mest givna på förhand.

Ett offensivt fullproppat Häcken kommer att storma över ett Halmstad BK som överträffat sig själva genom att slå ut IFK Göteborg i gruppspelet.

Mitt tips: Häcken vidare

 

Hur det gick med min fråga om den riggade lottningen då?

Experten Daniel Nannskog garvade bara när vi möttes i SVT:s fikarum inför Gomorron Sverige och garanterade att allt gått rätt till.

Bra där, Nannskog.

Bra där, Svenska Cupen!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag