Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Birro

Birro: Juve var aldrig tillräckligt ödmjuka

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Så länge man älskar finns det fortfarande hopp. Även när hoppet tar slut så älskar man. Så fungerar kärleken.

Alltså sträcker jag ut en hand.

Juventus fick alla chanser men var aldrig tillräckligt ödmjuka för att inse värdet av de chanserna.

Benfica förtjänar sin plats i finalen.

Att vara bäst är en sak Antonio Conte brukar vara väldigt bra på. Men hans klubb Juventus orkar inte vara bäst när de som bäst behöver det...

I Turin är det returen mot Benfica som är något av årets match. Alla inser innebörden av att spela en final i Europa League på hemmaplan. Jag har släktingar som bor i Turin som tror att returen mot Benfica städas av på en halvminut. När jag, eller någon av oss, berättar hur bra Benfica är, garvar de bara och berättar hur bra Juve är.

När jag säger "Benfica är bra, de har varit i liknande situationer förut", så ler de bara...

Dessutom har Benfica långt tidigare än Juventus insett att en final i Europa League är årets match.


Innan säsongen drog i gång bjöd Juventus in till presskonferens där man unisont förklarade att målsättningen för året var att gå riktigt långt i Champions League.

Det var många självbelåtna miner. Ingen i Turin snackade om att finalen i Europa League skulle spelas på Juventus Stadium då.

Det är skillnad på regn och regn. Ett ösregn på hemmaplan när ingenting stämmer, med en halvtimma kvar, som känns som fem minuter kvar av en match där man måste göra mål, är ett ösregn som smakar svavel.

Benfica möter Juventus genom att hålla upp en spegel. Det är tyvärr ingen vacker syn.

I och med resultatet har Portugal passerat serie A som fjärde bästa liga i Europa. Det finns många som älskar det. Det finns många som bygger sitt eget nederlag med hjälp av andras förlust.

Det i särklass bästa med att komma till insikt är att man faktiskt inser sina egna begränsningar.


Juventus är en    klubb som tror att man dikterar ordningen för resten av fotbollsvärlden i varje givet läge. Så är det inte längre. Inte ens med en man mer, inte ens på hemmaplan, sju minuter tillägg och en frispark av Pirlo, dikterar man villkoren längre.

Juventus har ingenting att skylla på. Det hade räckt med 1-0 och hela Turin tror på 1-0 men det blir 0-0 och Benfica tar sig till en final som resten av världen trodde var given Juventus.

Nu är vi nere på det stampade jordgolvet. Portugisisk fotboll är alltså bättre än italiensk. Enligt Uefa är det efter gårdagens match på det sättet.

Ni vet hur färgat mitt hjärta är. Ni vet hur mitt hjärta ser ut.

Men jag vill verkligen gratulera Benfica som är väl värda den här finalen. 

Ni var bättre än Juventus sett över två matcher.