Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Birro

Birro: I Europaspelet räcker inte BP till

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

När man läser eller hör om David och Goliat glömmer vi ofta att David faktiskt hade Gud på sin sida. Det är möjligt att BP hade det i går men det räckte inte ändå. Torino är från en annan planet i det väldiga solsystem som utgör den moderna fotbollen.

0-3 och det känns som om exakt alla är nöjda med det.

För en som är van att gå på San Siro och se Milan och Inter är det en något omvälvande upplevelse att gå och se Brommapojkarna på Tele 2 Arena. På San Siro möts man av strikta män i figursydda kostymer och kvinnor i påklistrade dräkter. Hos BP möts man av rundlagda farbröder i träningsoverall som gärna bjuder på kaffe och följer med en till pressläktaren.

Jag älskar den italienska fotbollen, dess bländade skådespel och glittrande yta, men den här supersvenska, kvarlämnade folkrörelsen, som nästan överallt annars upphört, är verkligen sympatisk. Det finns något tidlöst och vackert i brännhett kaffe i för låg mugg och en blaskig korv i svampigt bröd.

Det finns något väldigt älskvärt i den jordnära mänsklighet som Brommapojkarna representerar i svensk fotboll.

Det är underbart att tillsammans med arrangörerna förtjusas över att alla stora italienska tidningar är här.

Så är det faktiskt. Matchen uppmärksammas betydligt mer i Italien än i Sverige. Torino har ett bra lag på gång och det är precis tjugo år sedan laget var ute i Europa senast.

Arenan Tele 2 är verkligen magnifik. Även om den är några nummer för stor för evenemanget i går.

Ungefär 200 tillresta Torino-fans dominerar från sin tårtbit i ena hörnet.

Torino saknar sina tre största stjärnor. Matteo Darmian och Alessio Cerci är inte tillbaka från sin ledighet efter VM och nyförvärvet (från ärkerivalen Juventus) Fabio Quagliarella är skadad.

Men det är inget dussinlag de ställer på benen.

Torino slutade sjua i serie A i våras och redan från start står det klart att BP, framför allt fysiskt, inte kan matcha italienarna. Det ser ut som när ett juniorlag möter ett seniorlag. Torino är bättre på exakt alla positioner, möjligen undantag målvakten. Det är svårt att avgöra eftersom Torinos målvakt knappt rör bollen. Även Nicklas Bärkroth förtjänar beröm för sitt mod och sin teknik.

BP står emot riktigt bra försvarsmässigt. Torino spelar snabbt och fyndigt men kommer inte fram till många farliga målchanser och när de gör det storspelar Davor Blazevic i BP-målet.

I slutminuten av första halvlek får Torino straff och BP får lagkapten Pontus Segerström utvisad.

Marcelo Larrondo gör inget misstag utan ger Torino ledningen med 1-0.

I andra halvlek drar Torino upp högsta fart från början och BP sjunker allt djupare och får allt svårare att freda sig. Larrondo och Paulo Barretto ökar till 3-0. Då dyker chansen upp. BP får straff och Torino får Giuseppe Vives utvisad. Dardan Rexhepi kliver fram och skjuter straffen högt över.

Ridå.

I Europa räcker Brommapojkarna naturligtvis inte till. I Sverige däremot är BP ett lysande föredöme i sin lågmälda, solidariska framtoning.

När jag lämnar arenan hälsar jag glatt på en av Brommapojkarnas farbröder nere vid utgången. Han ler och strålar med hela ansiktet. Hans lag har just fått stryk med 0-3.

Man måste älska sådant.