Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Birro

Birro: Han visade att han är värd miljonerna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Sverige har Kungens kurva och i Norrköping hänger en krona ovanför Kungens rondell.

I Spanien har de Kungens Cup och finalen brukar bli en sprakande, underbar tillställning mellan två av världens mest sagoskimrande klubbar.

Real Madrid Vs Barcelona.

Världen tycks aldrig få nog av möten mellan de båda giganterna.

Efter 84 minuter dunkar den gode Gareth Bale upp den allra sista återbetalningen med sin geniala löpning och sylvassa mål.

En hjälte som väntat länge på att få stå längst fram på den marängvita scenen.

Mycket är sig likt. Barcelona dominerar som vanligt bollinnehavet, i går kväll med procentsiffrorna 67-33.

Passningarna går fort, stegen och fötterna dansar nätt och lätt. Neymar försöker filma till sig en straff och Real Madrids Pepe blir förbannad. Så långt ungefär som vanligt alltså.

Men mycket är också förändrat.


Visst, Barcelona är fortfarande ett av världens bästa fotbollslag. Man måste vara rätt enfaldig för att orka hävda något annat. Men man är inte lika outhärdligt bra som tidigare.

Xavi är fortfarande briljant, men missar allt oftare de där klassiska insticken. Leo Messi ser ut att längta efter VM och Iniesta hämtar inte längre boll på det där utomjordiskt vackra sättet som bara han kan hämta boll, och sedan driva den framåt. Dani Alves löper inte lika ofta och inte lika rätt längst sin kant.

Passningsspelet är heller inte lika snabbt. Det är ingenting som påverkar det stora mönstret, försämringarna är på detaljnivå, men allt detta ger motståndarna något större chans att bryta den katalanska dominansen och själva skapa chanser.

I 68 minuter är spanska cupfinalen för Barcelona en exakt kopia av kvartsfinalen i Champions League mot Atlético Madrid. Tidigt mål emot sig och så en tålmodig, snabbfotad men ineffektiv jakt efter kvittering. Men den här gången lyckas Barcelona kvittera. Trots att Real Madrids centrala försvarslås med Pepe och Sergio Ramos, men också med målskytten Di Maria och Isco, spelar ett uppoffrande försvarsspel i absolut världsklass.

Jag törs lova att den gode Carlo Ancelotti har stor del i Real Madrids underbara sätt att spela försvarsspel just nu.

Barcelona ser ut att vara ett kollektivt offer för dålig moral.

Detta är en skön och stor seger för Real och kanske särskilt för Gareth Bale. Många skakade unisont på sina huvuden när Real köpte honom för alla de där miljonerna.

I går visade han världen att han var värd dem.