Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Magnus Nyström

Var det Drakes förbannelse som slog till mot Toronto?

Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Jake DeBrusk och Auston Matthews. Foto: USA TODAY NETWORK / DAN HAMILTON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Drake. Foto: ARTHUR MOLA / AP TT NYHETSBYRÅN

Bostons toppkedja med Patrice Bergeron, Brad Marchand och David Pastrnak lovade bättring inför fjärde matchen mot Toronto.

Då valde Bostons coach Bruce Cassidy ändå att sära på dem. 

När trion återförenades blev det succé direkt och Boston utjämnade till 2-2 i matcher.

Eller kanske ska Boston tacka rapparen Drake för segern.

Drakes förbannelse - ja, i Kanada har det varit en snackis i flera år. Den världsberömde kanadensiske hip hop-artisten är ett stort fan av basketlaget Toronto Raptors, men varje gång Drake själv varit på plats när Raptors spelat viktiga slutspelsmatcher har det blivit förlust.

När han hängde med Serena Williams inför en Grand Slam, blev det oväntad förlust tidigt i turneringen. Drake tog bild tillsammans med UFC-fajtern Conor McGregor inför hans match mot  Khabib Nurmagomedov, det blev förlust för McGregor.

Nyligen var Drake på resa i Europa och träffade fotbollskompisar.

Han poserade på glad bild tillsammans med Paris Saint-Germains Layvin Kurzawa, sedan förlorade PSG 1-5 mot Lille. Drake poserade på bild med Paul Pogba - och Manchester United förlorade mot Wolverhampton. Drake tog bild med Pierre-Emerick Aubameyang - och Arsenal förlorade mot Everton.   

Spelarna i Roma förbjudna att ta bild med Drake

Därefter valde italienska fotbollsklubben Roma, kända för sitt humoristiska twitterkonto, att skriva ut där att alla fotbollspelare i Roma är förbjudna att posera på bild tillsammans med Drake.

I natt var Drake på plats i Scotiabank Arena - klädd i Toronto Maple Leafs-hockeytröja.

Naturligtvis blev det förlust för hemmalaget.

Boston gick först upp till 2-0 efter mål av Charlie McAvoy och Brad Marchand.

Matchens bäste svensk, Bostons Marcus Johansson, levererade en suverän passning till Charlie Coyle - som borde ha gjort mål. I så fall hade det blivit 3-0 redan där och sannolikt ”game over”.

I stället kom Toronto tillbaka till 2-2 efter mål av Zach Hyman och Auston Matthews.

Men sedan var det dags för en större anledning till slutresultatet än Drakes förbannelse. Tre minuter in i andra perioden valde Bruce Cassidy att flytta tillbaka David Pastrnak från tredjekedjan tillbaka till toppkedjan ihop med sina gamla vapenbröder Patrice Bergeron och Brad Marchand.

Det blev mål direkt - Pastrnak gjorde sitt första slutspelsmål.

Sedan dröjde det inte många byten förrän han gjorde sitt andra mål för matchen. 

Matchens lirare: David Pastrnak 

Boston fick äntligen ut det bästa av sin topptrio, även om Cassidy också fortsatte matcha matchens bäste spelare Pastrnak i tredjekedjan. Bruins gjorde utöver det en oerhört imponerande insats defensivt, där Johansson var en av de främsta spelarna med sin fart och smartness - och offervilja i form av blockerade skott. 

Johansson borde även fått en assist i tredje perioden då han frispelade David Backes.

Andreas Johnsson - som var matchens lirare när Toronto vann den tredje matchen mellan lagen - hade inte lika roligt i nattens match.

William Nylander var bäste svensk i hemmalaget och det var hans tredjekedja som satte hårdast press på Boston under den här matchen. Nylander hade fått bättre utdelning med bättre kedjekompisar än Patrick Marleau och Connor Brown.

I tredje perioden dundrade Zdeno Chara in 5-2. 42-åringen var pigg som en 22-åring i den här matchen. Medan det är väldigt uppenbart att Marleau är 39 år.

Joakim Nordström tystade hela stan

Efter Charas mål kändes matchen var avgjord.

Men sedan vaknade Toronto på allvar och reducerade två gånger om. Auston Matthews gjorde sitt andra mål för kvällen och backen Travis Dermott gjorde 4-5, framspelad av Nylander.

Men det blev Joakim Nordström som tystade hela arenan och hela stan - när han satte 6-4 i öppen kasse i slutsekunderna.

Boston var piskat att vinna och då visade laget klass när superstjärnorna levererade och defensiven höll mästarklass.

Drake och hans vänner tvingades återigen åka hem som en förlorare.