Magnus Nyström

Känner bara obehag och olust

Publicerad

Det var inte så här det skulle bli...

En förlust för Frida Wallberg.

En förlust för svensk boxning.

Efter rader av fina förhandsartiklar i flera stora tidningar och direktsändning i tv var det dags för Frida Wallberg att etablera sig ännu mer som den stora idrottsstjärna hon är.

Titelmatchen mot Diana Prazak skulle bli Fridas största seger i karriären.

I stället slutade det med en grym knockout.

Med en blodig syrgasmask över ansiktet, liggande på en bår, fördes Frida med ambulans till sjukhus.

Jag blev givetvis både ledsen och orolig för Fridas skull.

Vi har träffats flera gånger inför den här galan och jag har lärt känna henne som en superseriös idrottsstjärna och en oerhört artig och trevlig person.

 

Många idrottsstjärnor som jag har träffat genom åren är - hur ska jag utrycka det - ja, ganska uppe i sig själva och i sin egen karriär.

Det är sällan någon gör som Frida gjorde mitt uppe i sin egen hårdträning - ställde nyfikna frågor om mig och mitt jobb.

Jag älskar boxning.

För modet hos utövarna, för dramatiken i de bästa matcherna och för att så många är som Frida i den här branschen.

Jag har träffat legendariska tränare som Emanuel Steward och Angelo Dundee och lika legendariska fighters som Lennox Lewis, Evander Holyfield och bröderna Klitjko.

Trevliga, artiga, kloka och underhållande.

Det var mitt under en intervju med dåvarande världsmästaren Lennox Lewis som han plötsligt sa:

- Och vad gör Håkan Brock nu för tiden?

Jag har sett galor i Las Vegas och Madison Square Garden, men alltid längtat efter att få se en stor svensk mästare boxas på hemmaplan.

Därför var jag väldigt uppspelt och förväntansfull inför den här galen.

Jag hoppades och trodde på en häftig match och början på ett riktigt häftigt äventyr.

När jag skriver detta känner jag bara obehag och olust.

 

Efter matchen sa "vinnaren" Diana Prazak:

- Ingen vill vinna på det här sättet. Det känns inte som att jag har vunnit något. Jag ber om ursäkt.

Prazak visade klass, liksom alla de andra modiga deltagarna i både boxning och MMA i den här galan.

Galan avslutades med en tuff MMA-fajt mellan David Bielkheden och Diego Gonzalez. Efteråt stod de båda och kramade varandra och vinnaren David krävde två gånger att publiken skulle applådera hans motståndare.

Det är den här sidan som är bäst med den tuffaste av sporter.

Klass.

Respekt (de så missbrukade ordet) - men här i ordet absolut rätta bemärkelse.

För mig är det exakt vad -boxning handlar om.

Nu är jag ledsen och känner olust för hur jag ska berätta om den här matchen för min åttaåriga dotter. Hon har länge velat följa med mig på jobbet en hel dag och jag tog med henne till Allstars gym inför den här galan. Frida var hur trevlig som helst och min dotter fick till och med sparra med världsmästaren.

När jag åkte till den här galan så sa min dotter:

- Heja på Frida nu,

Vad säger jag till min dotter nu?

- Frida förlorade.

Jag kan inte säga mer än så.

Det är naturligtvis inte riktigt klokt att jag måste ljuga för mitt eget barn efter att jag har varit på ett idrottsevenemang.

Det säger allt om vilken hemsk kväll det här blev.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag