Foto: Sören Andersson
 Foto: Sören Andersson
Magnus Nyström

"Hör hemma i VM för Tre Kronor"

Publicerad

Två raka segrar för Tre Kronor mot värsta rivalen Finland var förstås bra uppladdning inför VM.

Roligast att se i lördagens match på ett fullsatt Hovet var de enskilda spelarna som visade att de hör hemma i VM-laget.

Som Patrik Zackrisson, Johan Sundström, Linus Klasen, Tim Heed, Jonas Junland, Viktor Fasth, Martin Lundberg...

Det blev 4-2 mor Finland och jodå, Pär Mårts VM-lag börjar ta form.

Laget kommer att byggas främst med spelare från Europa och sedan spetsas med NHL-spelare.

En ny strategi jämfört med tidigare säsonger då antalet NHL-spelare har varit väldigt stort.

Mårts vill ha en stomme hemifrån, han vill ha mer arbetsro och han har så stort förtroende för de bästa spelarna utanför NHL.

Inget fel med det. Så länge han tar in några NHL-spelare av högsta klass.

Med andra ord: jag förstår om Mårts nobbar en Elias Lindholm-typ, men han måste plocka med en Filip Forsberg-typ om chansen finns.

De hör hemma i VM

Ni fattar vad jag menar.

De svenska spelarna utanför NHL har verkligen fattat. Säsongens landskamper har visat vilken stolthet det finns över att spela i landslaget och hur tuff konkurrensen är om platser i VM-laget.

Joel Lundqvist från detta lag är förstås given.

Liksom Jimmie Ericsson och Staffan Kronwall, som fick vila från de här landskamperna.

Men för de flesta var det ett öppet race inför den här turneringen.

Därför har veckans matcher varit viktiga för enskilda spelare och några har verkligen visat att de hör hemma i VM-laget.

Klasen - artist i blåställ

Jag tror Pär Mårts redan räknat in några fler givna spelare och jag är beredd att hålla med när det gäller:

* Patrik Zackrisson - tvåmålsskytt på Hovet och den 28-årige centern från Skellefteå spelar sitt livs bästa hockey.

* Johan Sundström - har haft en monstersäsong i Frölunda och hur New York Islanders mosslyckats att ta till vara på den här talangen är obegripligt.

* Linus Klasen - artist i blåställ.

* Tim Heed - backen från Skellefteå har utvecklats enormt bara den här säsongen.

* Jonas Junland - borta är känslan "han är alltid bättre i SHL än i Tre Kronor". Junland är numera lika pålitlig och bekväm i landslaget.

* Viktor Fasth - hemma på Hovet igen visade AIK:s förre målvakt att några matcher på bänken i CSKA Moskva inte förändrat läget, Fasthär en målvakt av världsklass.

* Martin Lundberg - 25-åring som orkar och vill mer än de flesta, en perfekt fjärdekedjespelare även i ett VM-lag. Visade upp boxplay av världsklass i den här matchen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag