Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅNFoto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
 Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Magnus Nyström

De borde ha bett fansen om ursäkt

Publicerad

0-4 och tre utvisningar på grund av för många spelare på isen.

Fortsätter Leksand så här uselt - då åker laget ur SHL.

Det är dags för spelarna att visa samma stolthet som fansen.

Jag avskyr självömkan i alla former och kanske högst upp på listan ligger elitidrottare som tycker synd som sig själva över några förluster, jobbigt spelschema, andra motgångar eller långa resor - eller vad det nu kan vara...

Spelarna i Leksand tyckte uppenbarligen så synd om sig själva över hur jobbigt det var att spela mot Brynäs att några gav fan i att göra vad de har väldigt, väldigt bra betalt för att göra.

Sitt jobb.

I grunden är hockey en simpel sport.

Du ger ofta ditt lag chans att vinna om du gör det fundamentala jobbet, alltså har fart på benen och jobbar hårt, är noggrann med markeringar, minimerar egna misstag och ser till att inte hoppa in på isen när ditt lag redan har fem spelare ute på banan.

Du måste acceptera dina medspelares brister, ha förståelse vad som behövs för att HELA LAGET ska vara bra.

Hockey är en lagsport. Tar du inte en markering, eller tar du ett idiotiskt byte - då sviker du ditt eget lag.

Spelare och ledare i Leksand har haft många synpunkter om domare den här säsongen (kanske med viss rätt ett par gånger).

Men spelare och ledare i Leksand ska vara tacksamma över att domarna inte är lika ärliga.

Leksand kan ställas mot Mora

I så fall skulle det ha blivit jobbigt för tränare Per-Erik Johnsson den här kvällen i Gävle.

Hade domarna varit lika elaka som spelare och ledare då hade Andreas Harnebring eller Mikael Sjökvist åkt fram till Perra och frågat:

- Hur i helvete kan vi behöva ta utvisning på grund av för många spelare på isen en tredje gång? Kan inte dina spelare räkna? Kan du inte räkna? Det är pinsamt, Perra. Det här är SHL, inte Skåre i division ett...

Inte ens den mest enögde och fanatiske Leksandssupporter kan tycka att hans lag gjorde en bättre match än Andreas Harnebring eller Mikael Sjökvist den här kvällen i Gävle.

Leksand kommer snart att få kvala med hockeylivet som insats mot ett topplag från allsvenskan vana vid att vinna.

Kanske mot Mora, som i många matcher den här säsongen visat en stolthet för klubbmärket och en vilja att göra jobbet för varandra som Leksand inte var i närheten av i matchen mot Brynäs.

Lagkapten Jesper Ollas blev till och med hånad av Brynäs Kevin Clark under matchen, för en dum utvisning och dåligt ledarskap:

- You are a great fucking captain, vrålade Clark sarkastiskt.

Även här hade domarna kunnat kliva in - om domarna hade snackat som spelare tjattrar hela tiden - och sagt:

- Just det Ollas. Clark har rätt. Hur kan du vara stolt över hur du leder ditt lag i kväll? Det här är pinsamt Ollas. Bättre kan du...

Jag har skrivit det förr.

Spelare och ledare ska vara tacksamma över att domarna inte säger vad de tycker.

Leksands fantastiska supportrar hade inget att vara tacksamma över den här kvällen i Gävle.

Spelarna applåderade fansen efter matchen.

Egentligen borde spelarna ha bett fansen om ursäkt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag