Magnus Nyström

Boork har något stort på gång

Publicerad

Tänk er att Pär Mårts tappat både Jimmie Ericsson och Joel Lundqvist på grund av skador.

Så muntert är läget för Damkronornas förbundskapten Leif Boork som saknar både Erika Grahm och Jenni Asserholt inför VM i Kanada.

Men Boork har något stort på gång med sitt unga landslag.

Nästa vecka VM-laddar Damkronorna med en fyranationsturnering tillsammans med Finland, Tyskland och Ryssland i Oskarshamn. VM spelas i kanadensiska Kamloops i slutet av mars.

- Erika Grahm bröt forten i en match mot Djurgården nyligen och missar resten av säsongen. Det är tråkigt för Erika, för Modo och för oss. Jenni Asserholt missar slutspelet med HV 71, men vi har lite hopp att hon ska kunna vara med oss i VM. Det är förstås väldigt tråkigt för oss att två så viktiga och erfarna spelare är borta. Dessutom är AIK:s Lisa Hedengren också skadad, sa Leif Boork på måndagens presskonferens.

 

Sverige är fortfarande långt efter de ledande nationerna i världen - USA och Kanada.

- Det är farligt att diskutera bara om USA och Kanada. Ryssland, Schweiz, i viss mån Tyskland och Japan och Finland. Det är viktigt att vi fokuserar på att klara den uppgiften, Men vi börjar etablera ett utbyte med Nordamerika och målsättningen står fast, vi ska utmana dem i nästa OS, absolut, sa Boork.

Som är ovanligt försiktig i sin framtoning.

Men det är ingen tvekan om att Boork och de ledande spelarna känner att avståndet till de två stora har börjat krympa lite.

Det finns en kaxighet och en stark vilja att bli bättre hos den nya genrationen damspelare.

 

Som hos Nathalie Ferno - född 1996 - som har Flens HC som moderklubb.

- Hon väger under 60 kilo, men är en jäkla tuff tjej alltså. Hon sticker in näsan överallt.

I ett samtal frågade Boork henne:

- Hur blir man bra i hockey om man kommer från Flen?

Ferno svarade blixtsnabbt:

- Jag är från Mellösa.

 

Sen frågade inte Boork något mer om det.

En annan spännande ung spelare är Julia Östlund från Djurgården.

- Hon har gått spikrakt uppåt sedan hon kom in de första camperna, har bra spelsinne, tränar bra, sa Boork och han beskriver många av sina unga spelare på liknande sätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag