Mindre lyckat målvaktsbyte av Roger Melin. Foto: C MoreMindre lyckat målvaktsbyte av Roger Melin. Foto: C More
Mindre lyckat målvaktsbyte av Roger Melin. Foto: C More
Ledde till seger för Bik Karlskoga. Foto: C MoreLedde till seger för Bik Karlskoga. Foto: C More
Ledde till seger för Bik Karlskoga. Foto: C More
Magnus Nyström

Grabbarna från vischan var kaxigast och bäst

Publicerad

AIK är inte alltid bäst, men nästan alltid kaxigast.

Så blev det kvalhockey mot Karlskoga.

Då var det grabbarna från vischan som var både kaxigast och bäst.

Finns också anledning för Rögle att känna lite oro inför det avgörande kvalet.

Det blev 4-1 till Karlskoga i första kvalmatchen mot AIK. Nästa match spelas lördag i Stockholm och vid hemmaseger blir det en tredje avgörande match om en dejt med SHL-laget Rögle.

Många nyfikna spelare och ledare i Rögle satt såklart framför tv:n och kollade på första mötet mellan förloraren i kvalduellen mot Mora och vinnaren av den så kallade slutspelsserien.

Karlskoga förlorade tre raka matcher mot Mora, men trots att förstemålvakten Andrew Engelage tvingades lämna återbud på grund av skada, blev det seger direkt mot AIK efter storspel av inhoppande Emil Kruse, son till gamle bandystjärnan Kjell.

AIK fick motsatt effekt av Roger Melins mindre lyckade målvaktsbyte. Då han plockade bort Gasper Kroselj, trots hans fina spel i slutspelsserien, och kastade in 24-årige Linus Lundin, som i allt annat än gästvänliga Nobelhallen blev utbytt knappt tre minuter in i andra perioden efter tre insläppta mål.

Klassisk offensiv Peter Forsberg-tackling

Jag gillar kaxigheten som är ett normaltillstånd i både AIK och Karlskoga.

Blyghet och feghet är förödande i skarpt läge i elitidrott.

Ska man vinna när det gäller som mest då ska man agera som Carl Persson i Karlskoga, som inledde matchen med att göra en klassisk offensiv Peter Forsberg-tackling och följde upp det med att panga in 1-0 efter bara 54 sekunder.

Karlskogas identitet är en raggarhockey eller Berglundhockey som de flesta motståndare helst skulle slippa tvingas hantera överhuvudtaget.

Karlskoga är det alltid obekvämt och jobbigt att möta.

Säsongens upplaga kan också spela smart och förståndigt.

Ett råskin som Daniel Wessner visade också att han kunde dundra in 3-0 i krysset med ett kanonskott som till och med Patrik Laine hade varit stolt över.

Det blir en tredje avgörande match

AIK skapade lika många målchanser som Karlskoga, men hemmalaget var effektivare och hade en väldigt mycket bättre målvakt.

Jag räknar med en helt annan matchbild på lördag och ett desperat AIK kommer åtminstone tvinga fram en tredje avgörande match.

AIK är för bra för att åka ut i två raka matcher och kommer ha stöd av över 6000 åskådare på Hovet.

Och oavsett vilka som till slut får möta Rögle finns det anledning till oro för SHL-laget från Ängelholm.

Skåningarna får möta ett lag med stort självförtroende som inte bara har vunnit fler matcher än Rögle den här säsongen, utan även tvingats studsa tillbaka efter motgångar.

Och kaxigheten som den allsvenska uppstickaren kommer ha med sig har det laget förstås stor nytta av mot ett stukat SHL-lag som mest har förlorat den här säsongen och känner lite panik över att vara vid avgrunden till en på alla sätt kostsam degradering.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag