Magnus Nyström

Djurgården gör helt fel

Publicerad

Charles Berglund slutar alltså vara sportchef och blir enbart tränare i Djurgården.

Min första tanke:

Det borde naturligtvis vara tvärtom.

Jag skrev nyligen att om Djurgården skulle fortsätta göra dåliga resultat så borde Berglund peta sig själv som tränare och låta Hans Särkijärvi ta steget upp från juniorlaget för att rädda allsvenska Djurgården, som just nu är på nionde plats.

Djurgården gör alltså tvärtom.

Vilket är helt fel.

Han har inte engagemanget

Berglund påstår att han vill vara coach - men min känsla är att han inte har engagemanget och drivet som krävs.

Han tippar trav i Aftonbladet, han går på invigningen av Friends arena samma dag som Djurgården förlorat för tredje matchen i rad och verkar helt enkelt ha tid över till en del annat än hockey.

Och vad vill Djurgården spela för hockey?

Vad är Berglunds spelidé?

Jag vet inte.

Alla var kritiska

Jag ser ett lag som underpresterar något enormt och när jag var kritisk mot honom nyligen fick jag mängder av mejl och tweets från fans till Djurgården.

Alla - och jag menar verkligen ALLA - som skrev till mig då var kritiska till Challe Berglund.

Nyligen fick jag också följande tweet efter beskedet om Berglund:

Ett beslut som gör alla gnagare överlyckliga!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag