Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magnus Nyström

Magnus Nyström: Det hade kunnat bli 10–0

Legendariske materialförvaltaren Roger Andersson – den ende materialaren med egen fana i taket i sin hemmaarena – log i sin himmel när hans kära AIK körde över stackars Tingsryd fullständigt. Det blev 5-0 på Hovet och det hade kunnat bli 10-0.

Allra värst var det för bortaklacken som tvingades se den här förnedringen som uppladdning inför fem timmars hemresa mitt i natten. Tingsryds spelare borde nästan be sina fans om ursäkt.

Sedan är AIK det bästa laget i den här slutspelsserien (vad nu det är för konstigt namn, förresten) och ska med Västervik och Almtuna kvar att möta fixa en plats i matchserien mot Karlskoga. Även om Västervik visade klass mot Timrå och bara är en poäng efter.


Först efter en matchserie mot Karlskoga väntar Rögle för kvalmatcher på riktigt allvar, då ett allsvenskt lag får chansen i bäst av sju matcher mot ett SHL-lag. Leksand-Mora gör som bekant upp om den andra platsen.

Kan då ett lag som AIK slå ut Rögle?

Ja, om Rögle underpresterar och AIK överpresterar.

Så stor skillnad har det blivit mellan högsta serien och allsvenskan.