Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Magnus Nyström

Klart att Rasmus Dahlin platsar i OS

Skellefteå var bättre än Tjeckien.

Rikard Grönborg har redan en klar OS-kedja.

Och givetvis ska Rasmus Dahlin med till Sydkorea.

Skönt att åtminstone få se ett bra Tre Kronor samma kväll som CHL skämde ut sig fullständigt.

Sverige vann inledningsmatchen i Karjala Cup med 5-3 mot Tjeckien i Örebro.

Vi blev faktiskt bjudna på en fin hockeyfest i Örebro en annars dyster hockeykväll.

Hockeyvärldens har som bekant en fin förmåga att samarbeta, så vi har Champions Hockey League, Karjala Cup och NHL i Globen samma vecka.

Tre Kronor kom till en fullsatt arena i Örebro, men många supportrar blev nog lite besvikna när Rikard Grönborg vilade de fyra spelare som kvällen innan varit med i CHL: Simon Bertilsson, Fredrik Pettersson, Robert Nilsson och Frölundas 17-årige supertalang Rasmus Dahlin.

"Lill-Magic" Nilsson och Fredrik Pettersson, som sköt klassiska straffmålet i krysset mot Kanada i VM i Globen, är alltid sevärda, och hela hockeyvärlden vill se så mycket som möjligt av Rasmus Dahlin.

Men det blev vi blåsta på.

 

En meningslös klubblagsturnering borde aldrig få sabba landslagsturneringar på det här sättet. Och som om inte det vore nog så kom "domen" mot Thomas Larkin samma kväll.

Jubelidioten från Mannheim som försökte mörda Daniel Paille i Gavlerinken i tisdagskväll fick alltså bara fyra matchers avstängning.

Det blir inte direkt lättare att ta CHL på allvar efter det.

Att spelare ska tvingas prioritera matcher där framför landslagsspel har aldrig framstått så korkat som just nu.

Nej, fy fan.

Til något betydlig roligare.

Patrik Hersley och Staffan Kronwall är också givna i OS och bildade ett fint backpar, även om Hersley var lite för osjälvisk mot Tjeckien och borde bombat på mer med sitt fruktade slagskott.

I övrigt matchade Grönbog backarna Jonas Ahnelöv, Erik Gustafsson, Magnus Nygren, Johan Fransson ,och Markus Högström som samtliga är helt okej hockeyspelare, även om ingen av dem får någon NHL-scout att gå i spinn.

 

Alla vi som sett Rasmus Dahlin i vinter kunde under den här matchen konstatera att han givetvis plastar i OS-laget om han fortsätter spela på samma nivå han visat upp under hösten.

Det enda som kan stoppa Dahlin till Sydkorea är att han blir skadad eller plötsligt sjunker lika djupt som nivån på Jhonas Enroths shampoo-benskydd.

Av spelarna på isen var det annars Skellefteå som imponerade mest.

SHL:s bästa kedja gjorde två av Sveriges mål.

Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller lyckades höja sig ytterligare ett snäpp när tempo och kvalité höjdes. 

Det är klass!

En som inte klarade omställningen var Johan Ryno, som dominerat matcher med Färjestad den här säsongen. Han började lovande mot Tjeckien, men hade sedan svårt att få spelet att fungera. 

Segermålet gjorde Andre Petersson, till vardags i KHL-laget Avangard Omsk, såg också ut som en förstakedjespelare i Skellefteå.

Flyger han vidare på samma sätt resten av Karjala Cup är han också given i OS-laget. Detsamma gäller förstås tvåmålsskytten Dick Axelsson, som aldrig varit bättre än han är nu. 

På tal om stjärnor.

Med all respekt för kandidaterna till idrottsgalan.

Att inte Erik Karlsson, vinnare av Guldpucken två år i rad, inte är med som kandidat till årets manliga idrottare är ett lika stort skämt som CHL:s "domstol".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!