Magnus Nyström

Klart att Rasmus Dahlin platsar i OS

Publicerad

Skellefteå var bättre än Tjeckien.

Rikard Grönborg har redan en klar OS-kedja.

Och givetvis ska Rasmus Dahlin med till Sydkorea.

Skönt att åtminstone få se ett bra Tre Kronor samma kväll som CHL skämde ut sig fullständigt.

Sverige vann inledningsmatchen i Karjala Cup med 5-3 mot Tjeckien i Örebro.

Vi blev faktiskt bjudna på en fin hockeyfest i Örebro en annars dyster hockeykväll.

Hockeyvärldens har som bekant en fin förmåga att samarbeta, så vi har Champions Hockey League, Karjala Cup och NHL i Globen samma vecka.

Tre Kronor kom till en fullsatt arena i Örebro, men många supportrar blev nog lite besvikna när Rikard Grönborg vilade de fyra spelare som kvällen innan varit med i CHL: Simon Bertilsson, Fredrik Pettersson, Robert Nilsson och Frölundas 17-årige supertalang Rasmus Dahlin.

"Lill-Magic" Nilsson och Fredrik Pettersson, som sköt klassiska straffmålet i krysset mot Kanada i VM i Globen, är alltid sevärda, och hela hockeyvärlden vill se så mycket som möjligt av Rasmus Dahlin.

Men det blev vi blåsta på.

 

En meningslös klubblagsturnering borde aldrig få sabba landslagsturneringar på det här sättet. Och som om inte det vore nog så kom "domen" mot Thomas Larkin samma kväll.

Jubelidioten från Mannheim som försökte mörda Daniel Paille i Gavlerinken i tisdagskväll fick alltså bara fyra matchers avstängning.

Det blir inte direkt lättare att ta CHL på allvar efter det.

Att spelare ska tvingas prioritera matcher där framför landslagsspel har aldrig framstått så korkat som just nu.

Nej, fy fan.

Til något betydlig roligare.

Patrik Hersley och Staffan Kronwall är också givna i OS och bildade ett fint backpar, även om Hersley var lite för osjälvisk mot Tjeckien och borde bombat på mer med sitt fruktade slagskott.

I övrigt matchade Grönbog backarna Jonas Ahnelöv, Erik Gustafsson, Magnus Nygren, Johan Fransson ,och Markus Högström som samtliga är helt okej hockeyspelare, även om ingen av dem får någon NHL-scout att gå i spinn.

 

Alla vi som sett Rasmus Dahlin i vinter kunde under den här matchen konstatera att han givetvis plastar i OS-laget om han fortsätter spela på samma nivå han visat upp under hösten.

Det enda som kan stoppa Dahlin till Sydkorea är att han blir skadad eller plötsligt sjunker lika djupt som nivån på Jhonas Enroths shampoo-benskydd.

Av spelarna på isen var det annars Skellefteå som imponerade mest.

SHL:s bästa kedja gjorde två av Sveriges mål.

Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller lyckades höja sig ytterligare ett snäpp när tempo och kvalité höjdes. 

Det är klass!

En som inte klarade omställningen var Johan Ryno, som dominerat matcher med Färjestad den här säsongen. Han började lovande mot Tjeckien, men hade sedan svårt att få spelet att fungera. 

Segermålet gjorde Andre Petersson, till vardags i KHL-laget Avangard Omsk, såg också ut som en förstakedjespelare i Skellefteå.

Flyger han vidare på samma sätt resten av Karjala Cup är han också given i OS-laget. Detsamma gäller förstås tvåmålsskytten Dick Axelsson, som aldrig varit bättre än han är nu. 

På tal om stjärnor.

Med all respekt för kandidaterna till idrottsgalan.

Att inte Erik Karlsson, vinnare av Guldpucken två år i rad, inte är med som kandidat till årets manliga idrottare är ett lika stort skämt som CHL:s "domstol".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag