Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Magnus Nyström

Han är given i det svenska OS-laget

Publicerad

JVM-spelarna har frisyrer som ingen gubbe skulle komma undan med.

Kidsen har fart som de gamla bara kan drömma om.

Marcus Davidsson gjorde mål när Djurgården slog Linköping med 6-3.

Det är lika många som Niklas Persson och Tony Mårtensson fått ihop tillsammans - på hela säsongen.

Det var ännu en gång juniorernas kväll i SHL.

Jag är själv gubbe och får medge att jag är svag för såväl gamla slitna Johanneshovs Isstadion som klassiska gamla ramsor som "Varför sjunger, varför sjunger, varför sjuunger inte niiii?"

Men torsdagens höjdpunkt var de yngsta spelarna på isen.

Axel Jonsson Fjällby har både en kaxig Jaromir Jagr-frisyr som gör att han är lätt att känna igen och en fart och skicklighet som är anledningen till att han blir en av de viktigaste spelarna i JVM-laget i Buffalo.

Han kommer inte göra flest mål, men han spelar med fart och hängivenhet i varje byte, läser spelet bra och skapar utrymme för sina kedjekompisar, bröderna Marcus och Jonathan Davidsson.

Tröttar ut många gubbar med sin speed

Storebror Jonathan är förstaårssenior, men lillebror Marcus gör Axel sällskap till Buffalo över jul- och nyår och det var Marcus som pangade in 2-1 mot Linköping.

Här har ni ytterligare en spelare med smartness och speed.

- Men han har bara gjort två mål den här säsongen, kanske någon invänder.

Det är ändå ett mål per än Linköpings Niklas Persson och Tony Mårtensson fått ihop tillsammans på hela säsongen.

Många gubbar blir trötta när Djurgårdens tredjekedja med bröderna Davidsson och Axel Jonsson Fjällby Jagr flyger fram med vinden i håret.

Han är given i svenska OS-laget

Djurgården hade inte riktigt lag för sin offensiva spelstil i fjol, det har Robert Ohlsson nu.

Topplaget Djurgården är ofta ligans mest underhållande lag med sin snabba optimistiska hockey.

Djurgården ligger högt i banan, vill återerövra pucken fort och vinner ofta matcher genom att spela hockey med högre fart (i såväl tanke, skidskoåkning som pucktempo) än motståndarna.

Många trötta gubbar åker nästan skridskor på knäna mot Djurgården.

Sedan har laget några piggar gubbar också.

35-årge kanadensaren Rene Bourque gjorde två mål mot Linköping, elva SHL-mål hittills är fin uppladdning inför OS i Sydkorea.

29-årige Andreas Engqvist gjorde också mål  - i sin 200:e match för Djurgården - och är för mig en lika given OS-spelare. 

Så klok i sitt spel i alla situationer. 

Fyra assist av Elias Pettersson

Klart att bröderna Davidsson och Axel Jonsson Fjällby Jagr blir bättre hockeyspelare när de kan studera Engqvist varje dag.

Och trots Engqvist och Bourque var det kidsen som gjorde mig på bäst humör.

De svenska JVM-spelarna hade som vanligt en fin SHL-kväll.

I Växjö var det match mellan Elias Pettersson och JVM-kompisarna Oskar Steen och Fabian Zetterlund.

SHL:s unge poängkung Pettersson spelade fram till fyra (!) mål och Oskar Steen gjorde ett mål för Färjestad.

I Luleå - där Brynäs vann och visade Thomas "Bulan" Berglund att man visst kan klara sig utan honom - så gjorde JVM-spelaren Jesper Boqvist sitt första mål för säsongen.

Och om Axel Jonsson Fjällby Jagr har coolaste frisyren så har Glenn Gustafsson bästa namnet och Örebros junior GG gjorde också mål den här kvällen.

Der var återigen kidsens kväll i SHL.

Ligan skulle vara så mycket tråkigare, fattigare, tröttare och långsammare utan de yngsta spelarna.

Och dessa unga spelare kan till och med få en gammal man att längta efter att fira nyår i USA:s kanske tråkigaste stad Buffalo.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag