Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Magnus Nyström

En av de största artisterna i NHL

Foto: USA TODAY NETWORK / CHRISTOPHER HANEWINCKEL-USA TODA SIPA USA
Foto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURES

NASHVILLE. Nashville kallas Music City och är hemstad för många av världens främsta countryartister.

Men största stjärnan i stan är en hockeyspelare från Leksand.

En lirare som till och med får andra superstjärnor att bli som uppspelta fans.

Som i natt när Forsberg och Predators bjöd på show när det blev seger mot Los Angeles. 

Att jag som inte direkt ser matcher i Bridgestone Arena varje kväll blir lite extra uppmärksam så fort hemmalagets nummer 9 kommer in på isen - det är förstås inte så konstigt.

Men jag är inte ensam.

Pekka Rinne i hemmalagets mål är likadan - den 36-årige finske superstjärnan som i fjol fick Vezina Trophy, priset till ligans bäste målvakt - gör precis samma som jag gör.

– Det är så fantastiskt att bara se Filip spela och vad han ska hitta på nästa gång. Och han är inte bara underhållande, han är väldigt effektiv, säger Pekka Rinne till mig när vi ses i hemmalagets omklädningsrum.

När Nashville mötte Dallas häromdagen var Filip väldigt nära att lyckas med en riktig fräckis då han i full fart bakom motståndarnas mål lyckades lägga pucken på bladet i ett försök att kasta in den bakom Dallas ryske målvakt Anton Khudobin.

– Jag blev väldigt imponerad av Anton Khudobins räddning, det var starkt gjort att hinna med där, säger Pekka Rinne. 

Tycker du synd om målvaktskollegorna som tvingas möta Filip?

 – Ja, det gör jag faktiskt. Filip är så oberäknelig och har så många tricks för sig. Och det går så sanslöst snabbt - det bara händer så här, fortsätter Rinne och knäpper med fingrarna. Han fortsätter:

– Det är som om klubban är en förlängning av Filips armar. Som att allt hör ihop. Sedan leder inte alla tricks till mål, men bara att han så ofta gör det oväntade, det tänder hela laget. Det får i gång oss alla.

 

LÄS MER: Han kan bli nästa NHL-svensk som byts bort 

 

Fiala vikarierade i toppkedjan

Mot Los Angeles spelade Forsberg fram till matchens första mål. En av ligans målfarligaste spelare kan också lägga stenhårda passningar med nästan kuslig precision. Kedjekompisarna Ryan Johansen och Kevin Fiala (som vikarierade här för Viktor Arvidsson) vet hur viktigt det för dem att ha klubban i isen.

För då kan det magiska hända lika snabbt som man knäpper med fingrarna.

Pang, bara - och så sitter ett pass från Forsberg på bladet.

Nashville Predators var det klart bästa laget i nattens match mot Los Angeles Kings. Att det blev bara 2-1 var nästan smickrande siffror för Kings.

Predators - som förlorade Stanley Cup-finalen 2017 mot Pittsburgh Penguins - är på jakt efter klubbens första titel. I fjol åkte laget ut i andra omgången och förlorade sjunde avgörande matchen hemma mot Winnipeg, vilket gjorde att Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Filip Forsberg kunde dra över till Köpenhamn och vinna VM-guld.

Det ser lovande ut för Nashville

Den här säsongen är det meningen att Nashville ska bli mästare.

Och det ser lovande ut.

Pekka Rinne är en av världens bästa målvakter.

Få lag i ligan kommer ens i närheten av Nashvilles backuppsättning med stjärnor som Roman Josi, Ryan Ellis, Mattias Ekholm, P-K Subban och Dan Hamhuis.

Forsbergs kedja är en av ligans bästa kedjor.

Andrakedjan med Calle Järnkrok, Kyle Turris och i normala fall Kevin Fiala skulle vara förstakedja i några andra NHL-lag.

Sedan har Predators ytterligare två kedjor byggda för ett långt slutspel med intensiva, energiska och tuffa spelare som ger stjärnorna perfekt understöd.

– Vi vet att vi har ett bra lag och det finns bara ett ml för oss: att vinna Stanley Cup. Det är vad allt handlar om, säger Mattias Ekholm.