Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Magnus Nyström

Det var ändå en kväll med dålig eftersmak

Höjdpunkter: Brynäs-Oskarshamn.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Självkritiken är nog jobbig.

Elaka krönikörer kan också sänka humöret.

Men det värsta som finns för lag i kris är när vänner blir fiender.

Det är exakt vad som har hänt i Gävle – även om Brynäs fått andrum efter seger mot Oskarshamn.

Många drog en suck av lättnad efter slutsignalen i Monitor ERP Arena den här torsdagskvällen.

Brynäs sköt flest skott på mål, skapade flest målchanser och vann välförtjänt med 4-1.

Finaste ögonblicket var när Linus Ölund fick göra mål. Han som knockades efter en riktig fulsmäll mot Örebro häromveckan och drabbades av en hjärnskakning.

Men det var ändå en kväll med lite dålig eftersmak.

På grund av vissa människors vidriga beteende.  

Jag älskar passionen för hockey i Gävle och har jämfört hockeykänslan i den staden med Kanada och för mig var första besöket i vad som då hette Gavelrinken nästan lika högtidligt som första matchen jag såg i Montreal Forum.

Det är förståeligt att folk blir arga när det går dåligt för Brynäs och spelare och ledare förtjänar genomtänkt kritik från krönikörer och experter. Detta är också något som de allra flesta proffs kan hantera eftersom de vet spelreglerna, oftast är sina egna hårdaste kritiker och det finns en ömsesidig respekt mellan aktiva och journalister.

Spelare på elitnivå får också tåla när motståndarfans buar ut dem. De flesta blir dessutom mest triggade av det.

Men inga spelare eller ledare förtjänar hat och hån från egna supportrar.

Inför torsdagens match mot Oskarshamn hade Brynäs fyra raka förluster.

Det behövs inte mer för att somliga dårar ska spåra ur totalt i den kloak som för ofta är allt annat än ”sociala” medier.

Spelare och ledare i Brynäs har drabbats hårt. I en intervju med Mittmedia och Hockeypuls podcast berättade Brynäs sportchef Michael Sundlöv om hur det har varit med hatfulla sms och andra påhopp. 

– Jag har absolut inga sociala medier. Jag tycker det är, förlåt, fega människor, trötta människor. Jag vet inte vad de vill uppnå, som går över gränsen och använder sociala medier som något jävla slagträ mot människor som inte vill något hellre än att uppnå det som de vill, sa Sundlöv, som sedan berättade att han gärna svarar på mejl.

Därefter fortsatte Sundlöv med att säga något väldigt viktigt. 

– Det här med sociala medier – jag läser det inte, jag hör, det finns en del som tycker att det är roligt att berätta vad det står. Jag tycker helt ärligt att det är ruttna människor, fega människor, som inte ens vågar stå för vilka de är. De är varmt välkomna hit, vilken dag i veckan som helst och ställa konstruktiva frågor och berätta vad de tycker om vår verksamhet och så får vi försöka svara på det... 

Jag kan bara hålla med Sundlöv. Själv har jag alltid tyckt att alla som inte berättar vad de egentligen heter på twitter är fegisar och jag tycker ingen ska skriva något som du inte kan säga till personen öga mot öga.

Och ni som sprider hån och hat mot egna favoritlaget – ni gör en redan jobbig situation för spelarna ännu jobbigare?

Hur kan ni inte fatta det?

Ni som är så arga på Brynäs spelare och ledare, Sundlöv tar gärna emot i arenan.

Åk dit och sluta spy galla på sociala medier.

Då har ni samtidigt hjälpt laget ni påstår att ni älskar.

Linus Ölund knockades efter en riktig fulsmäll mot Örebro häromveckan och drabbades av en hjärnskakning. Här är en sammanfattning från Örebro-Brynäs från 3 oktober.