Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Magnus Nyström

Det skadeglada skrattet kan fastna i halsen i stället

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Bara tre omgångar kvar av SHL – och Frölunda ligger förvånansvärt illa till.

Regerande mästarna förlorade mot Växjö och riskerar att tvingas spela ”play in”.

Men Thomas ”Bulan” Berglund och alla andra skadeglada ska nog vara lite försiktiga.

Ett ilsket Frölunda är en mardrömsmotståndare. 

Ingen kan väl ha undgått att Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund nyligen kallade Frölunda ett bottenlag i samband med att hans Luleå mötte Roger Rönnbergs Frölunda.

Rönnberg blev förstås förbannad och ville ha en ursäkt.

Som han förstås inte fick. Resten av hockey-Sverige skrattade skadeglatt och ”Bulan” Berglund var nöjd med att gå retas. För det ligger i sakens natur. Alla vill slå de regerande mästarna och Fröludna har varit i en svacka sedan laget vann Champions Leauge, efter finalsegern mot tjeckiska Mountfield i början av februari.

På torsdagskvällen blev det ännu en förlust. Ryan Lasch och resten av spelarna i Frölunda var anmärkningsvärt uddlösa i två och en halv period när Växjö till slut vann med 3-2, efter ledning med 3-0 och en liten spurt av gästerna.

Frölunda har bara vunnit fyra av lagets tolv senaste matcher.

Länge var mästarna helt klara för topp sex, som innebär att man slipper det så kallade ”play in”, då fyra lag gör upp i två matserier i bäst av tre matcher.

***

Ett troligt scenario med tre omgångar kvar är att vi får följande åttondelsfinaler.

Frölunda-Växjö.

Örebro-Malmö.

Men kolla in tabellen, mycket kan fortfarande ändras där.

Om det skulle bli en duell mellan Frölunda och Växjö igen, så kan det tyckas att det är fördel Växjö. Laget har prickat formen perfekt efter en annars ganska miserabel säsong och har med vinsten mot Frölunda tre raka segrar.

Växjö blir tufft att möta i slutspelet, här finns stor rutin och gamla mästare som kan andas ut och spela utan några större förväntningar på sig. Viktor Fasth har också visat fin form på slutet. 

Örebro har varit serieledare och stundtals visat mästarklass. Örebro skulle slå ut både Malmö och Växjö, det är jag övertygad om och jag har svårt att Malmö har mer att ge än bra motstånd i play in. Peter Andersson och hans spelare har gjort en bra prestation som tagit sig till slutspel. 

***

Det farligaste laget av de fyra som just nu ligger plats 7-10 är givetvis Frölunda.

Formsvackan är svårbegriplig.

Kanske har laget spelat för mycket matcher de senaste åren och helt enkelt energi. Spelarna har behövt matcher som verkligen betyder något. Ja, så kan det faktiskt vara.

Frölunda har mer talang och klass i sitt lag än de flesta andra lagen i SHL.

Även om tabellen pratar ett annat språk.

Frölunda har de senaste fyra åren vunnit två SM-guld och fyra Champions League

Joel Lundqvist, Ryan Lasch, Max Friberg och de andra stjärnorna är inte nöjda med något annat än seger.

I sista omgången möts Frölunda och Djurgården, en livsviktig match som kan vara direkt avgörande för om Frölunda ska sluta topp 6.

Precis en sån match då Frölunda brukar vara som bäst.  

 

Här är några av dagens största sportnyheter.