"Det här blir en klassisk säsong i Frölundas hockeyhistoria", skriver Magnus Nyström. Foto: BILDBYRÅN
"Det här blir en klassisk säsong i Frölundas hockeyhistoria", skriver Magnus Nyström. Foto: BILDBYRÅN
Magnus Nyström

Allt är möjligt med Dahlin i Frölunda

Publicerad

Vi älskar alla att säga: "Jag var där..."

– Jag var där när Bruce Springsteen nästan spelade sönder Nya Ullevi...

– Jag var där när Håkan Hellström slog publikrekord...

En vacker dag kommer många malligt säga:

– Jag var där när Rasmus Dahlin dominerade sin sista säsong i SHL innan han blev superstar i NHL. 

Det här blir en klassisk säsong i Frölundas hockeyhistoria.

Naturligtvis kan det bli SM-guld. 

Allt är möjligt med Dahlin i laget.

Om ett år kommer Rasmus Dahlin sannolikt väljas först av alla i NHL-draften och sedan kan han vara förlorad för svensk hockey.

Det gäller att vi passar på att njuta av den här supertalangen.

En som verkligen gör det är Roger Rönnberg.

Frölundas coach är medveten om priset han får betala.

Unge Dahlin kommer att göra misstag. Det gjorde han i JVM i fjol, det var Dahlin som bjöd på det ryska segermålet i sudden death i bronsmatchen. Dahlin gjorde misstag i SHL i fjol och han har varit långt ifrån felfri den här försäsongen.

Så måste det få vara.

Den här exceptionella talangen måste känna att han får spela sitt spel.

Det är då han blir som bäst.

En träningsmatch mot Växjö nyligen var så typisk. Dahlin hade stunder då han dominerade på isen och han spelade elegant fram till två mål för Frölunda, men så kom också ögonblick då han spelade med för små marginaler och pucken hamnade hos motståndare och ibland undrade man: "men vad fan håller han på med?"

Ändå är det så här det måste få vara och Dahlin själv kan hantera sina misstag och han verkar dessutom bekväm med all uppmärksamhet. Han störs inte av att alla har ögonen på honom. Han gillar det.

Rasmus Dahlin behöver varken skyddas eller gullas med,

Men han behöver förtroende av Rönnberg. Och det kommer han att få.

"Nya" Frölunda har tappat värdefulla spelare som Robin Figren, Nicklas Lasu, Henrik Tömmernes och framför allt Johan Sundström. Underskattade Sundström lämnar ett stort tomrum efter sig och kommer emellanåt saknas mer än ledningen och fansen vill låtsas om just nu.

Samtidigt har Frölunda kvar lagkapten Joel Lundqvist, som blivit om möjligt ännu mer spelsugen efter VM-guldet ihop med brorsan.

Ryan Lasch har kommit "hem" till Göteborg för att återigen lira sig upp i toppen av poängligan och in i hjärtat på Frölundas fans.

Simon Hjalmarsson kommer visa att fjolåret var en tillfällig nedgång.

Gamle JVM-hjälten Max Friberg är tillbaka i Sverige för att få en nystart på karriären.

Guldmålvakten Johan Gustafsson kommer bli ännu bättre när han får konkurrens av John Mattsson

Guldbacken Adam Almquist från HV 71 förstärker en redan imponerad backuppsättning, där även John Nyberg kommer bli en viktig spelare, 21-åringen har imponerat stort i rookiematcher med Dallas Stars under försäsongen och han kan bli en VM-back till våren.

Frölunda kommer ha fyra starka kedjor.

Fyra potentiella matchvinnarvapen.

Frölunda tränar bättre än de flesta i SHL, har en konsekvent spelmodell och matchplan och en kravnivå som man inte heller hittar överallt i hockeyvärlden.

Men med respekt för alla fina spelare och för alla andra lag - och här måste jag även medge att Växjö Lakers fått mitt guldtips.

Men inget annat lag i SHL har en sådan unik spelare som Rasmus Dahlin.

Han är "one of a kind".

Därför blir det här en klassisk säsong i Göteborg.

Jag ser fram emot att säga:

– Jag var där...

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag