Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Ludvig Holmberg

Det är mobbning – och alla ljuger

Cavani och Neymar. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Neymar och Cavani. Foto: THIBAULT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN

PARIS. Ibland räcker det med ett litet ord för att skapa väldigt stora problem.

I det här fallet var det:

”No!”

Edinson Cavani håller på att förstöra ett av världens bästa anfall – och det är så underbart.

Nasser Al-Khelaïfi lättar på slipsknuten och vandrar mot utgången på Parc des Princes.

PSG har precis slitit Bayern München i stycken. Edinson Cavani har gjort mål, Neymar har gjort mål, Kylian Mbappé har visat att han är världens bästa 18-åring och Thiago Silva har på något sätt lyckats låsa alla luckor som fanns på egen planhalva.

Samtidigt har läktarna gungat på ett sätt som man inte ens får uppleva i allsvenskan.

Nasser Al-Khelaïfi borde verkligen njuta. Men jag tror faktiskt att han har en ganska rejäl huvudvärk just nu.

Anledningen? Edinson Cavani.

 

Ni har säkert redan sett de fascinerande bilderna från Lyon-matchen.

Först snodde Dani Alves bollen från Edinson Cavani vid en frispark och gav den till kompisen Neymar. Sen hamnade Cavani och Neymar i en het ordväxling inför en straff, där Cavani vägrade att flytta på sig. Och ja, efter det fylldes hela internet med svarta rubriker om stjärnbråket i PSG.

Vi vet så klart inte hur mycket som är sant, men när det skrivs så här mycket om en och samma sak – då vet man att i alla fall kärnan i historian stämmer.

Neymar kräver att få stå ensam och ohotad på tronen i PSG.

Cavani vägrar att acceptera det.

Enligt spanska El País har det gått så långt att Nasser Al-Khelaïfi grävt i sin avgrundsdjupa plånbok och erbjudit Cavani tio miljoner kronor för att få honom att släppa straffar och frisparkar till Neymar från och med nu – men han tackade alltså nej.

Smart drag av Cavani? Absolut inte.

Han har gett sig in i ett krig som är helt omöjligt att vinna.

 

PSG och ägarna i Qatar har pumpat ut 2,2 miljarder kronor för att få in Neymar från Barcelona och om det här tjafset fortsätter kommer så klart Edinson Cavani att tvingas bort när transferfönstret öppnar den 1 januari (Chelsea har visat intresse och Alexis Sánchez pekas ut som ersättaren i PSG).

Alternativet för Cavani hade varit att ta pengarna och bita ihop, vara en del av fotbollsvärldens absolut vassaste anfall under resten av säsongen – oj, vad de imponerade mot Bayern München – och sen börjat leta efter en ny klubbadress, i lugn och ro.

Men: ”No!”

Nu blir han inte ens bjuden på Thiago Silvas födelsedagskalas (20 spelare var där och åt tårta i veckan, men inte Cavani) och risken finns förstås att han blir inlåst i frysboxen året ut, om han inte viker ner sig och lyckas få Neymar på gott humör igen.

Jag vet inte vad ni känner, men jag tycker det är underbart att Cavani gör det här. Han står upp för sig själv och spottar på Al-Khelaïfis mutor, även om det potentiellt kan skada hans karriär.

Pengar kan köpa mycket – men inte det här.

 

Efter matchen mot Bayern München haglade så klart frågorna om bråket mellan Cavani och Neymar.

Alla ville veta hur läget egentligen var, varför Neymar såg ut som att han tvingades krama ett gammalt ex när han skulle gratulera Cavani till målet och vad som hänt bakom kulisserna under den sista veckan. Men ingenting hade så klart hänt, enligt både spelare och ledare, och allting var frid och fröjd. Inga problem alls. Inte ett enda.

Men ja, vi vet ju att de ljuger.

PSG har förvandlats till ett vuxendagis där Cavani är utbölingen som blir mobbad av den nya coola killen i klassen – och alla andra måste välja sida i bråket.

Nasser Al-Khelaïfi kommer att ha huvudvärk fram till januari.